Muzica sporeşte gustul unor preparate culinare: The Beatles merge cu fish and chips

Cântecele celebrei trupe se potrivesc de minune cu fish and chips, un preparat tradiţional britanic, iar ariile interpretate de Luciano Pavarotti "fac minuni" în combinaţie cu spuma de ciocolată, afirmă autorii unui studiu, potrivit căruia muzica potenţează gustul unor alimente.

Un studiu realizat de un profesor de psihologie de la Universitatea Oxford din Marea Britanie afirmă că anumite genuri muzicale pot să potenţeze gustul - inclusiv dulce, sărat şi amar - din anumite preparate culinare, informează Daily Mail, citat de Mediafax.

Intensitatea ariei "Nessun Dorma", interpretată de celebrul tenor italian Luciano Pavarotti, reprezintă "acompaniamentul" perfect pentru spuma de ciocolată. Acordurile de pian din piesa "Autumn in New York", interpretată de cântăreaţa de jazz Billie Holiday, potenţează aroma autumnală a budincii de dovleac.

În restaurantul Ultraviolet din Shanghai, preparatul fish and chips (peşte cu cartofi prăjiţi) este servit pe acordurile unor piese ale trupei The Beatles, iar în restaurantul El Celler de Can Roca din Girona, Spania, bezelele parfumate sunt servite împreună cu înregistrări video ale fotbalistului Lionel Messi în plină acţiune pe teren, deoarece, spun cercetătorii, acele imagini şi sunete reliefează şi mai mult aroma de lămâie din acel desert.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod