Muzeul "Grigore Antipa" se inchide

9 Ianuarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Pe 5 ianuarie 2009, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" a demarat proiectul de reorganizare prin modernizarea spatiilor de vizitare, urmand ca institutia sa fie inchisa pe o perioada de aproximativ un an.

Modernizarea expunerii permanente se va materializa prin prezentarea pieselor pe teme de zoologie, ecologie, geologie, paleontologie si antropologie, intr-o noua maniera, scenografica, care sa transmita publicului informatii vizuale si sonore complexe despre biodiversitatea speciilor si a habitatelor din Romania si nu numai.


In premiera pentru Muzeul "Antipa", vor fi incluse spatii pentru interactivitate, sali multimedia si compartimente amenajate ca laboratoare, in care vizitatorii vor putea face sau asista la experimente stiintifice, demonstratii si lucrari de laborator. Sunt proiectate locuri de relaxare, sali destinate activitatilor si programelor de educatie si divertisment pentru public ca si locuri de joaca si spatii special amenajate pentru persoanele cu deficiente de vedere si auz.

In cadrul noii expuneri vor aparea piese pe care publicul va avea voie sa le atinga, precum si instalatii care vor permite comparatii intre performantele fiziologice atinse de diferite specii de animale in comparatie cu specia umana.

Pentru ca vizitarea sa fie cat mai eficienta din punct de vedere informational dar si foarte placuta, unele dintre tematici vor fi prezentate sub forma de diorame deschise, pe care vizitatorii le vor putea parcurge, in expunerea pieselor respectandu-se insa regula "maxima vizibilitate, cu maxima securitate".


Fondurile necesare acestui proiect amplu sunt asigurate, in totalitate, de catre Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.

In perioada in care se vor desfasura lucrarile de reamenajare, publicul nu va avea acces in muzeu, dar cei de la "Antipa" vor porni cu toate activitatile si programele organizate de ei intr-un turneu prin Bucuresti si prin tara.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod