Motown 50 - Azi, Maine, Pentru Totdeauna...

Facebook Twitter Comenteaza
Incepand cu iarna lui 2008 si continuand cu 2009, Universal Music va sarbatori aniversarea a cincizeci de ani de la lansarea uneia dintre celei mai importante case de discuri ajunsa o adevarata emblema a muzicii internationale: Motown.

Motown a inceput in anii '60, iar muzica produsa la aceasta casa de discuri este la fel de prezenta si astazi. Cu mai mult de 180 de piese ajunse number one, hit-urile lansate de Motown continua sa apara in reclame TV, filme si seriale si au devenit inspiratia pentru cele mai multe dintre starurile pop si R&B ale zilelor noastre.

Dar Motown reprezinta mai mult decat muzica, este o reflectie a efortului depus de oameni care au fost nevoiti sa depaseasa obstacole majore pentru a atinge succesul.
Berry Gordy Jr., un tanar american de culoare, a pus bazele Motown Records cu ajutorul unui imprumut de 800 de dolari primit de la familia sa. Cu determinare si ajutor din partea familiei de artisti de la Motown, Gordy a creat noi oportunitati pentru minoritati si a transformat "Sunetul Motown" intr-un fenomen mondial ce a captat atentia a milioane de fani din intreaga lume.

Pe 12 ianuarie 2009, Motown implineste 50 de ani si pentru a onora acest eveniment extraordinar, Universal Music va lansa mai multe materiale de-a lungul anului ce vine.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod