Miracol în maternitate: Un bebeluş s-a născut fără sânge şi a fost salvat!

Olivia Norton e un miracol. Altfel nu poate fi explicat faptul că un nou-născut care mai avea de trăit doar două ore și avea pielea de culoarea unui cadavru, din cauza lipsei sângelui, a supraviețuit și a devenit un copil normal. Meritul este al medicilor britanici care au reușit o minune.

Olivia Norton e un miracol. Altfel nu poate fi explicat faptul că un nou-născut care mai avea de trăit doar două ore și avea pielea de culoarea unui cadavru, din cauza lipsei sângelui, a supraviețuit și a devenit un copil normal. Meritul este al medicilor britanici care au reușit o minune.

Olivia s-a născut cu o formă severă de anemie. Nivelul hemoglobinei din celulele ei roșii era atât de mic, încât ea nu avea sânge în organism. Medicii au reușit să o salveze după două transfuzii de urgență.

Mama bebelușului, Louise Bearman, în vârstă de 31 de ani, angajată la un barou de avocatură, a avut un șoc atunci când a aflat că dat naștere unui copil care semăna cu o stafie - atât de palidă era fetița. Afecțiunea cu care s-a născut fiica ei e atât de rară, încât cazul va figura ca etalon în manualele de medicină, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

"Olivia este primul meu copil, așa că nu știam la ce să mă aștept, dar în mod clar nu m-am gândit că pielea ei va avea culoarea aceea", a povestit Louise.

"Nu voi uita niciodată ce scria în raportul medicilor - <<aspect alb și moale>>. Au fost niște complicații înainte de naștere, care ne-au speriat incredibil. Iar când Olivia a venit pe lume așa de albă, nu știam ce se întâmplă. A fost o ușurare foarte mare când doctorii mi-au explicat și am fost uimită cât de repede i-au pus sânge în corp și cum a căpătat încetișor această culoare roz. E un copil minunat, pentru mine înseamnă totul să o am acum acasă", a mai spus tânăra.

Louise și partenerul ei, Paul Norton, un vânzător de zarzavaturi în vârstă de 36 de ani din Withamm, comitatul Essex, și-au dat seama prima oară că au o problemă când ea n-a mai simțit nicio mișcare a fătului timp de trei zile. Au mers la un spital din regiunea lor, iar acolo asistentele i-au făcut o ecografie de 15 minute, dar n-au înregistrat nicio mișcare, astfel că medicii i-au recomandat să facă urgent o cezariană, relatează Daily Mail.

Olivia a venit pe lume cu șase săptămâni mai devreme, pe 10 septembrie anul trecut, iar inimioara ei abia mai bătea, din cauza lipsei de hemoglobină.

Această proteină care conferă culoarea roșie a sângelui transportă oxigenul în organism. Nivelul hemoglobinei este exprimat în grame per decilitru de sânge.

Când s-a născut, Olivia avea un nivel al hemoglobinei de doar 3 grame per decilitru, în condițiile în care un nou-născut are, în medie, 18 grame per decilitru. Asta înseamnă că plasma din sângele ei nu poate fi denumită sânge, notează jurnaliștii britanici. Anemia e o afecțiune rar întâlnită la bebeluși, dar aceasta poate fi produsă de o hemoragie a placentei sau de o incompatibilitate între mamă și făt.

După două transfuzii rapide, Olivia a fost dusă de urgență într-o secție specială a spitalului, unde a fost monitorizată timp de două săptămâni. Transfuziile au ajutat-o să capete culoarea roz, iar acum ea arată ca un copil normal.

Moașa Sharon Pilgrim a declarat că în 20 de ani de meserie nu a întâlnit niciodată un nivel atât de scăzut de hemologină la un nou-născut.

"A fost un miracol că a supraviețuit. Era incredibil de palidă când s-a născut și respira cu mare greutate. N-a existat niciun semn de pierdere de sânge înainte sau în timpul operației de cezariană. Abia după ce i-am făcut Louisei mai multe teste am descoperit că fetița pierdea sângele direct în circulația sangvină a mamei", a explicat Pilgrim.

"Tot personalul spitalului a fost uimit și a denumit-o pe Olivia <<copilul-minune>>. Doctorii tot nu-și explică de ce s-a întâmplat așa ceva, e un lucru ciudat. Mămicile trebuie să înțeleagă cât de importantă e mișcarea copilului în timpul sarcinii ca mijloc de a verifica dacă este sănătos. Trebuie să ai încredere în instinctul de mamă", a mai spus moașa.

3 Aprilie 2012
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cineva pe 4 Apr 2012, 21:35
    ce fel de text este

    DC DATI ASTA?VOI NU AVETI NICI MACAR PUTINA RUSINE?CUM PUTETI SCRIE ASTA? BRAVO BEBELUSULUI CA A IESIT FARA SANGE SI SALVAT!:d

    0
    0

  • Roxy pe 4 Apr 2012, 12:30
    Olivia

    Grupa sanguina 01 este donator universal.

    1
    0

  • ela pe 4 Apr 2012, 09:17
    uk

    probabil ca in uk nu le trebuie 3 eprubete de sange ca sa determine grupa sanguina

    0
    0

  • cristi pe 3 Apr 2012, 21:23
    si medicii de unde stiau ce grupa are copilul?

    Cum i-au facut transfuzie de sange, daca nu stiau grupa de sange a bebelusului?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod