Mini-seria premiata "Ingeri in America", la Pro Cinema

Facebook Twitter Comenteaza
Mini-seria premiata

Un film de televiziune cu o distributie mai impresionanta decat a unui blockbuster, o poveste care a starnit emotii dintre cele mai diverse atat in randul criticilor, cat, mai ales, al telespectatorilor. Mini-seria "Ingeri in America" va fi difuzata in doua parti, pe 5 si, respectiv, 12 aprilie, de la ora 23.00, la CineTePrinde, emisiune prezentata la Pro Cinema de Cristian Tudor Popescu.

Adaptare a unei piese de pe Broadway in doua parti, "Millennium Approaches" si "Perestroika", scrisa de Tony Kushner, "Ingeri in America" este povestea mai multor personaje care, intr-un fel sau altul, se confrunta cu problema SIDA in anii '80.
Prejudecatile si boala sunt invinse de dorinta de a merge mai departe, iar fiecare personaj incearca sa gaseasca in el acel lucru care sa-i redea speranta.

Al Pacino, de opt ori nominalizat la Oscar si castigator al unui astfel de premiu in 1993 pentru "Parfum de femeie", joaca rolul lui Roy Cohn, un om politic fara scrupule din administratia Reagan, care pana in ultimul moment isi neaga slabiciunile si boala.

Alaturi de Pacino, in film joaca si Meryl Streep, actrita cu nu mai putin de 14 nominalizari la Oscar si castigatoare a doua statuete in 1980 pentru "Kramer vs. Kramer" si in 1983 pentru "Sophie's Choice".
Emma Thompson, castigatoare si ea a doua premii Oscar in 1993 pentru "Howards End" si 1996 pentru "Sense and Sensibility", intregeste distributia "greilor" din aceasta mini-serie. Ca si in piesa cu acelasi nume, fiecare actor are rol multiplu, Emma Thompson fiind, in acelasi timp, si cersetoare, si inger.

Filmul este produs si regizat de Mike Nichols, care a obtinut sapte premii Tony pentru excelenta in teatru si a fost nominalizat la Oscar pentru primul sau film, "Cui i-e frica de Virginia Wolf", film care i-a adus lui Elizabeth Taylor Oscarul in 1966. De-a lungul carierei sale, Mike Nichols a primit cinci nominalizari la Oscar, dintre care a primit un premiu in 1968 pentru "Absolventul".


"Ingeri in America" a "inhatat" toate premiile importante ale anului 2004, cu 11 premii Emmy castigate si cinci Globuri de Aur pentru Cel mai bun film de televiziune, Cel mai bun actor intr-un rol principal (Al Pacino), Cel mai bun actor intr-un rol secundar (Jeffrey Wright), Cea mai buna actrita (Meryl Streep) si Cea mai buna actrita intr-un rol secundar (Mary-Louise Parker).

Mai mult decat atat, la anumite categorii, actorii din film s-au "luptat" intre ei pentru premii, mai multe staruri fiind nominalizate la aceeasi categorie. La premiul Emmy pentru Cea mai buna actrita intr-un rol principal, Meryl Streep si Emma Thompson au fost amandoua nominalizate, iar la categoria Cel mai bun actor intr-un rol secundar, atat la Emmy, cat si la Globurile de Aur, sansele ca "Ingeri in America" sa piarda premiul au fost minime, avand in vedere ca trei actori, Jeffrey Wright, Ben Shenkman si Patrick Wilson, au fost nominalizati.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • das pe 17 Apr 2008, 14:16
    oh

    mi-a placut la nebunie si cand a fost difuzat pe hbo!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod