Mesajul Andreei Raicu pentru vedete: "Aveţi grijă ce exemplu daţi! Nişte oameni ar putea să vă imite"

Ea a postat pe blogul său o un mesaj adresat persoanelor publice din România, pe care le roagă să aibă mare grijă la exemplul pe care îl dau în societate.

"Prima dată când am ieşit pe stradă şi cineva mi-a spus <<Te ştiu de la televizor!>> am fost uimită, m-am bucurat, dar m-am şi speriat. Am avut un sentiment fizic, palpabil aproape, că sunt privită… că din momentul în care am apărut la televizor am devenit o ţintă. <<Uite-o, o ştiu!>>. Eram la Pro TV şi explodase <<star sistemul>>: în urmă cu 20 de ani, oamenii efectiv săreau pe tine, voiau să te atingă, se comportau ca şi când ai fi fost un apropiat de-ai lor! Ţin minte când am mers într-un an la biserică, de Paşte, şi nu puteam să iau Lumină pentru că în jurul meu se strânseseră foarte mulţi oameni care voiau să-mi vorbească, să-mi povestească tot felul de lucruri…", a scris Andreea.

"Tot ce spui poate fi folosit împotriva ta.

Atunci am înţeles că, deşi ei sunt nişte străini pentru mine – şi nu vreau să înţelegeţi acest cuvânt în sensul lui negativ, nu nişte anonimi, ci nişte fiinţe pe care nu aveam de unde să le cunosc – eu nu sunt o străină pentru ei. De multe ori e pus semnul egal între <<a recunoaşte>> şi <<a cunoaşte>>. Nu, dacă recunoşti un om pe stradă şi poţi să spui cum îl cheamă şi unde lucrează, nu înseamnă că îl şi cunoşti… Dar diferenţa asta nu funcţionează tot timpul. Nu vreau să credeţi că mă plâng – admiraţia publică e pentru mine o onoare! – dar vreau să înţelegeţi exact cum mă simţeam! Astfel, odată ce am realizat că oamenii se uită la mine, că mă recunosc am înţeles şi cât de important e ceea ce le arăt! Nu va gândiţi că am un discurs duplicitar, că una spun acasă şi altă în public.
Cred că e esenţial să fim autentici, dar şi mai important decât atât cred că e vital să fim conştienţi că nu trăim singuri pe lumea asta. Tot ce facem şi spunem are efecte asupra mai multor oameni. Când eşti persoană publică numărul oamenilor afectaţi, influenţaţi de acţiunile şi vorbele tale creşte exponenţial! Mesajul unei persoane care nu are un serviciu ce o expune public ajunge la un cerc restrâns. Când însă <<te ştie o lume întreagă>> poţi să şi răneşti o lume întreagă!"
, a continuat vedeta.

Andreea Raicu crede că libertatea de opinie are limite, iar depăşirea acestora conduce la grave derapaje, cu consecinţe negative şi de durată pentru imaginea unei persoane publice: "Avem cu toţii libertate de opinie şi susţin acest drept cu toată inima! Dar oare înţelegem şi faptul că avem şi responsabilitatea libertăţii de opinie? De multe ori văd cum oamenii invocă acest drept doar atunci când ceea ce spun are un efect negativ: <<Vai, mă simt cenzurat, îmi e negat dreptul la liberă exprimare! Asta e părerea mea, de ce sunt judecat pentru ea?>>.
De ce? Pentru că atunci când libertatea ta de exprimare lezează libertatea mea de alegere se creează un precedent periculos. În plus, cineva suferă. Şi suferinţă unui om – indiferent cine e el, ce face, ce decizii a luat de-a lungul vieţii – e un semnal de alarmă în sine! Înseamnă <<STOP>>. Aveţi grijă ce exemplu daţi!"
.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod