Maria Dinulescu, in juriul Festivalului de Film de la Breda

de Ileana Voicu Ghinea, 22 Martie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Maria Dinulescu, in juriul Festivalului de Film de la Breda

In perioada 24 – 29 martie, actrita Maria Dinulescu se va afla in Olanda, la International Film Festival Breda (IFFB). Ea a fost invitata ca membru al juriului pentru competitia oficiala, Dioraphte Feature Competition.

IFFB, in cadrul caruia sunt mai multe competitii, este centrat pe film si evidentiaza influenta cinema-ului asupra culturii vizuale, cu legaturi stranse intre acesta si animatie, internet, fotografie, "performance" si "gaming". IFFB este un festival al culturii contemporane, iar chemarea Mariei Dinulescu sa faca parte din juriu este pentru actrita inca o recunoastere a statului de exponent al generatiei sale de artisti.

"Mergeam in muzeele de arta contemporana si nu intelegeam mare lucru, nu ma atasam de lucrari si instalatii, drept pentru care am hotarat ca, in fiecare capitala a tarilor in care calatoresc, acest gen de muzeu sa fie o obligatie pe care trebuie sa o implinesc.
Am inteles ca, vazand cat mai multa arta contemporana,  descopar, in timp, valoarea acesteia si inteleg  mai bine prezentul. Festivalul International de la Breda imi ofera sansa sa valorific, dintr-o pozitie privilegiata, noile evolutii si reinventari ale cinematografiei prin internet, design grafic si animatie. Sunt sigura ca am sa invat foarte multe prin aceasta noua experienta"
, spune actrita Maria Dinulescu.

Din juriul pentru categoria Dioraphte Feature Competition, mai fac parte, in afara de Maria Dinulescu, Agnieszcka Wolak (Polonia) – PR director al "Era New Horizons International Film Festival" din Varsovia, regizorul Alex van Warmerdam (Olanda) si regizorul Fridrik Thor Fridrikson (Islanda).
Alain Fleischer (regizor, fotograf si scriitor) este invitat de onoare, in calitate de "Guest Curator" si va prezenta o selectie din filmele sale preferate.

Pe parcursul tuturor celor cinci zile de festival vor fi rulate atat filme "feature", de lung metraj, cat si filme de scurt metraj si de animatie. Printre acestea se numara si "Honey", (regizat de turcul Semih Kapaloglu si care a castigat Ursul de Aur la Berlinala) si "Logorama", distins cu un Oscar pentru cel mai bun scurt metraj de animatie.

In onoarea Mariei Dinulescu va rula lung metrajul "California Dreamin', endless".
International Film Festival Breda se va incheia in data de 28 martie.

Foto: Alex Galmeanu

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod