Leonard Miron acuză TVR de discriminare sexuală

Prezentatorul și-a depus demisia din funcția pe care a deținut-o la TVR aproape 20 de ani. Într-o postare pe blogul său, Miron își acuză șefii inclusiv de discriminare pe motive sexuale, el recunoscând recent, în mod public, că este gay.
El a mai adăugat că a fost contactat pentru a prezenta Eurovisionul și, după ce a "bătut palma", "înțelegerea și producătorul dispar amândoi în ceață... ca măgarii…".

"Pentru că m-am plictisit să mă justific de ceea ce fac în pat în fața unei adunături de falși jurați cu pașapoarte europene dar mentalitate de gulag. Ei da, și ce dacă iubesc cu aceeași pasiune de mai bine de 10 ani același bărbat? Nu pot urma modelul unei celebrități din TVR care-și schimbă soții la fel de des ca și simpatiile politice, nu e genul meu... și nici treaba mea. Fiecare cu ce-i al lui... și eu sunt fericit cu ceea ce am. Dar cred că ar fi cazul să nu se uite că 'poponarul' vorbește vreo 4 limbi străine, că 'homălăul' are un masterat, un doctorat și vreo trei diplome prin buzunare, că 'pidosnicul' chiar știe să lucreze într-o echipă de televiziune și să facă performanță.
Inexplicabil, precum piramidele sau unele cazuri sociale de la evaluare, este faptul că 'bulangiul' este bun să fie chemat când nu vrem să cheltuim bani din deviz sau când nimeni nu vrea să încerce marea cu degetul sau când am uitat că trebuie să facă cineva şi emisiunea cu pricina. Scuze pentru invectivele folosite; erau doar citate din managerii în viață și în funcție"
, a scris Miron pe pagina sa.

Pe lângă motivele de mai sus, prezentatorul a precizat că s-a plictisit de "compromisiul devenit calitate editorială". El a mai adăugat că a fost contactat pentru a prezenta Eurovisionul și, după ce a "bătut palma", "înțelegerea și producătorul dispar amândoi în ceață...
ca măgarii...": "Mi se sugerează timid și șoptit că ar fi mai bine să îmi iau concediu până se liniștesc apele și asta pentru că pe o listă numele meu e marcat cu o steluță...și asta nu-i bine. (…) Când te gândești că atunci când făceam trei emisiuni pe săptămână și foloseam salariul din UK și bonurile de masă ca suplimentare de buget, unii colegi erau interesați numai de bilete de avion cu preț redus până în Canada, ofertele și cadourile din duty-free sau upgradări la business class", a mai adăugat Miron câteva motive pe lista de nemulțumiri.

Prezentatorul a mai precizat și că nu vede rostul semnării unei condici la 9 dimineața, în condițiile în care a lucrat uneori chiar și 14 ore pe zi.
În fața noii situații, Leonard Miron a propus o variantă: "Încercând să găsesc o soluție la mocirla care începuse să mi se mute de pe bocanci pe covorul de la intrare m-am gândit că aș putea să fiu mai folositor, mai ieftin și mai puțin deranjant pe post de corespondent la Londra. La urma urmei salariul rămâne la fel, TVR nu plătea nici diurne, nici cazări și nici bilete de avion, iar eu încetam să mai zgârii retinele manageriale sensibile. Un om în care cred şi pe care îl respect a agățat ideea, dar s-a izbit încă o dată de zidul minților înguste. Așa că a rămas cum a fost!", a adăugat Miron pe blogul său, semnând "Proaspăt șomer".

Potrivit paginademedia.ro, la evaluările de la sfârșitul anului trecut, Leonard Miron a obținut 61,38 puncte, iar în urma contesației a făcut un salt de 27 de puncte, până la 88,50 puncte.

Leonard Miron vorbește fluent limbile engleză și franceză, precum și germană și spaniolă.
Din 2003 lucrează ca steward la British Airways, iar din septembrie 2005 locuiește la Londra. Anul trecut a recunoscut în mod public și oficial că este gay.


Foto: Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
26 Februarie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod