Lansare a cartii Domnicai Radulescu - "Trenul de Trieste"

Facebook Twitter Comenteaza
Romanul Domnicai Radulescu, "Trenul de Trieste", va fi lansat de catre Editura Tritonic la Targul de carte "Gaudeamus" din  luna noiembrie, in prezenta autoarei. Astfel, colectiei de traduceri ale romanului "Train to Trieste" i se adauga si varianta romaneasca.

Actiunea romanului o are in centru pe Mona, o adolescenta bucuresteana impulsiva, care evadeaza din Romania si se indragosteste de Mihai, un baiat din munti. Tineretea ei in Romania este un vartej de placeri senzuale, in ciuda fricii si dorintelor specifice unei vieti sub un regim comunist.

Desi Mona se lupta cu politia secreta si cu lipsurile, amintirile ei despre placerile tineretii si ale dragostei sunt categoric vesele.
Povestea Monei se intinde peste ani, pe masura ce isi construieste o viata americana, care este intotdeauna umbrita  de viata pe care a lasat-o in spate.

Profesoara universitara Domnica Radulescu a crescut in Bucuresti, emigrand in 1983 in SUA, in cautarea unei vieti mai bune si cu dorinta de a reusi in viata. Amintindu-si de inceputurile departe de casa, povesteste ca nu i-a fost deloc usor. Lucra in trei locuri pentru a-si plati taxele de studiu, apoi a urmat masteratul si in final doctoratul.

Intrebata ce a simtit ca emigrant, Domnica a raspuns: "Singuratate, descurajare, dorinta de a supravietui, care devine totul in viata.
Vezi ca lucrurile merg greu, ca nu e chiar asa usor cum ti-ai imaginat, vine o perioada de spaima, de descurajare, apoi revii. Esti atit de traumatizat si de socat, incit o perioada esti ametit psihologic. Nu simti decit o exuberanta din asta bolnava de a supravietui, si de a merge inainte. Eu am avut o combinatie de ambitie, dorinta de a reusi, cu un oarecare noroc, o stea, o soarta care mi-a zimbit."

Acum, 25 de ani mai tarziu, Domnica este profesoara la Universitatea din Chicago, a publicat un roman de fictiune, "Trenul de Trieste" si numeroase studii de specialitate.
S-a intors in Romania pentru a preda cu o bursa Fullbright la Cluj, iar in prezent urmeaza sa isi lanseze romanul si in tara natala.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alice pe 11 Sep 2009, 15:58
    saracul de el :((

    o sa imi fie dooor de tine!cu toate ca nu team vazut si ai murit de mult darr gestul conteaza nu? MIE DOR DE TN! :((

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod