"La Gianna" – spectacolul ce nu trebuie ratat

Facebook Twitter Comenteaza


Pe 22 septembrie 2008, la Arenele Romane, Gianna Nannini va sustine un concert, care face parte dintr-un turneu care a starnit rumoare peste hotare.

Cariera Giannei Nannini a cunoscut o permanenta ascensiune, de la primul sau LP care i-a purtat numele (1974), trecand prin reinventarea sa ca om si ca artista cu albumul "California" (1979) si culminand cu succesul rasunator al turneului "Grazie" din 2007.

In timpul concertului din Londra, sustinut alaturi de London Session Orchestra pe scena Shepherd's Bush Empire, "La Gianna" i-a uimit pe criticii britanici care au avut ocazia sa vada o artista care radia o lumina si o energie inepuizabila.
Gianna isi incanta fanii nu numai cu vocea, ci si cu talentul sau de compozitoare si actrita.

Putini sunt cei care stiu ca ea a jucat in filmul "Sogno di una notte d'estate" (1983) si in serialele "Hola Raffaella!" (1992) si "Bistro" (1979). A compus, de asemena, coloana sonora a filmului "Sconcerto Rock" (1982), iar legatura sa cu lumea filmului nu se opreste aici: videoclipul sau "Fotoromanza" (1984) poarta amprenta regretatului regizor Michelangello Antonioni.

Din repertoriul sau nu lipsesc melodiile controversate.
In single-ul sau "America" (1980), masturbarea apare ca o alegorie a narcisismului "visului american", lucru care a starnit revolta moralistilor italieni. Anul 2008 aduce videoclipul single-ului "Mosca Ciega", dedicat jurnalistei si activistei pentru drepturile omului Anna Politkovskaya, asasinata in 2006. Titlul este unul metaforic, sugerand ca Anna s-a expus furiei regimului de la Kremlin pentru ca a refuzat sa inchida ochii la ceea ce se petrecea in jurul sau.

De altfel, cantareata si compozitoarea italiana este si o cunoscuta sustinatoare a drepturilor omului si a cauzei ecologice.
In 1994 a participat la un concert de sustinere a imigrantilor, si un an mai tarziu a luat parte la actiunile de protest ale Greenpeace. De asemenea, in timpul turneului european "Extravaganza", a optat sa utilizeze energia solara pentru alimentarea echipamentului necesar la scena.

Spectacolul sau de la Arenele Romane va incepe de la ora 20:00. Accesul spectatorilor in incinta se va face incepand cu ora 18:30, pe baza biletului de intrare. Biletele pot fi achizitionate prin intermediul site-ului www.ticketpoint.ro si in reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti si din intreaga tara.
Pretul biletelor variaza in functie de categorie: 80 lei (acces general) sau 125 lei(VIP – cu acces la bar).

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod