La final de Festival, multumiri celor care au contribuit la realizarea acestuia

11 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
La final de Festival, multumiri celor care au contribuit la realizarea acestuia

Duminica, 9 noiembrie, s-a tras cortina primei editii a Festivalului Artelor Bucuresti, cu un spectacol de inchidere la Opera Nationala, avand in program opera "Macbeth", de Giuseppe Verdi.

Prima editie a Festivalului Artelor Bucuresti, desfasurat anul acesta in perioada 2-9 noiembrie, a reprezentat un succes, luand in considerare vanzarile, dar si scopul pentru care a fost conceput, si anume, faptul ca a reprezentat un amplu eveniment artistic cu rezonante interne si internationale, un mesaj de sensibilizare si de atragere spre viata artistica a tinerilor si, mai presus de toate, o contributie importanta la afirmarea Romaniei ca veritabil reper european.

Radu Beligan, Tudor Gheorghe, Florin Piersic, Dan Puric, Dan Grigore, Misha Katz, Ion Caramitru, Jonny Raducanu, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Marius Hristescu, Diana Tugui, Ioana Delioran, Emilia Popescu, Teatrul National din Craiova, Orchestra Nationala Radio, Opera Nationala Bucuresti, Orchestra Filarmonicii "Muntenia" sunt principalele nume de artisti si institutii de arta care au fost prezenti la Festivalul Artelor Bucuresti 2008.

De-a lungul intregii saptamani au fost oferite 4 trofee "Biletul de Aur" unor artisti precum Stefan Iordache (trofeu acordat post mortem de catre Ion Caramitru) si maestrilor Radu Beligan, Tudor Gheorghe si Florin Piersic, care si-au confirmat inca o data valoarea, umpland pana la refuz salile.
Ne referim la "Peer Gynt" sau "Straini in noapte", piese prin care Florin Piersic a oferit un nou inteles pasiunii de a juca, la "Taina Cuvintelor" sau "Omul din La Mancha" - musicalul in care Tudor Gheorghe si-a marcat cu succes revenirea in teatru dupa aproape un deceniu, si la multe altele.

Presedintele Onorific din acest an al Festivalului Artelor, Maestrul Radu Beligan, a fost inconjurat de admiratori, care au asteptat zeci de minute pentru a-l vedea, a-l felicita pentru cariera si pentru a obtine autograful sau. "Note de insomniac", ultimul sau manuscris lansat in cadrul festivalului, a fost primit cu mare entuziasm de admiratorii maestrului.

"Dorim sa le multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi la aceasta prima editie a Festivalului Artelor, in special publicului care a demonstrat, prin prezenta sa, ca arta nu a murit, ci dimpotriva, este mai vie ca niciodata.
Am aplaudat indeosebi dorinta publicului tanar care a intampinat cu optimism intentia noastra. Dorim sa ne inclinam in fata artistilor care si-au confirmat inca o data, prin spectacolele din aceasta saptamana, valoarea incontestabila si motivul pentru care sunt iubiti", a declarat Pepino Popescu.

Presedintele festivalului, a mai adaugat ca nu se astepta la un public atat de numeros: "Singura problema cu care ne-am confruntat a reprezentat spatiul  insuficient al locatiilor, insa promitem sa reglementam acest inconvenient in editia urmatoare".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod