Juanes, in turneul mondial La Vida

Facebook Twitter Comenteaza
Juanes, in turneul mondial La Vida

La Vida, turneul de promovare a celui mai recent album al sau, "La Vida Es un Ratico", va curprinde tari din doua continente, incepand din Statele Unite, America Latina si terminand cu Europa. Concertul de deschidere al acestui turneu a avut loc in data de 6 martie, in New York, la Madison Square Garden. Juanes a afirmat: "Cand ajungi la Madison Square Garden, este ca si cum ai patrunde intr-un templu al muzicii. Cand pasesti acolo, te gandesti la toate starurile care i-au calcat pragul de-a lungul vremii, de la Pavarotti la Springsteen, John Lennon si Rolling Stones.
Nu imi vine sa cred ca sunt aici si voi canta pe aceeasi scena!".
Prestigioasa publicatie "New York Post" a declarat despre Juanes: "El Nuevo Boss este rockerul latin, jumatate Springsteen, jumatate Bono". Cu toate acestea, artistul vorbeste cu modestie despre realizarile sale. Piesele sale sunt rock cu iz latin, iar versurile au atat teme politice, cat si de dragoste. Starul a marturisit ca nu crede in barierele barierele lingvistice: "Cand asculti o piesa, intelegi mesajul imediat, prin emotiile pe care ti le transmite.".

Pentru cel mai recent album al sau, "La Vida Es un Ratico" ("Life Is a Moment"), Juanes iti ofera un mic ghid, adaugand ca muzica sa este despre tensiune si dinamica: "Piesele mele balanseaza intre fericire si durere. Sunt despre pace si razboi, despre zi si noapte, viata si moarte."
Oricat de abstract si de vag ar suna aceste teme, Juanes isi inspira muzica din propriile experiente. Crescut in Columbia, a trecut prin experiente intunecate care l-au marcat: membri ai familiei rapiti si ucisi, buni prieteni omorati de mine antipersonal si, recent, despartirea de sotia sa si cei doi copii.

Dupa o pauza de cantari de un an, in care s-a aplecat asupra familiei si s-a impacat cu sotia sa, Juanes povesteste: "Familia este centrul a tot ceea ce esti. Poti avea totul, dar fara familie sa nu insemne nimic.".
Starul de 35 de ani considera ca viata este scurta si trebuie sa te bucuri din plin de ea, motiv pentru care a declarat: "Vreau ca muzica mea sa fie un remediu pentru problemele si durerile fiecaruia dintre noi.".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod