Incepe al doilea sezon al serialului "Dinastia Tudorilor"

Facebook Twitter Comenteaza
Incepe al doilea sezon al serialului

In cel de-al doilea sezon al serialului istoric, scenaristul Michael Hirst continua povestea despre iubirile si lupta politica a regelui Henric al VIII-lea.

In timp ce problemele religioase consuma Anglia si restul Europei, regele Henric al VIII-lea (Jonathan Rhys Meyers) e mai decis ca niciodata sa divorteze de regina Caterina (Maria Doyle Kennedy) si sa se casatoreasca cu Anne Boleyn (Natalie Dormer), care, crede el, ii va da un fiu care sa stapaneasca Imperiul Britanic aflat in plina expansiune.

Nu va fi deloc simplu, totusi, caci se pune la cale asasinarea amantei sale si reinstaurarea izgonitei sale sotii pe tron, i se neaga autoritatea asupra bisericii si chiar i se cauta o noua amanta care sa devina, intr-o zi, regina.

Fidelitatea celor din jurul sau e pusa sub semnul intrebarii; multi sunt executati din pricina tradarii comise in timpul epicei lupte dintre rege si Papa (Peter O'Toole) care are loc pe fundalul sangeroasei reforme Protestante.

Si in timp ce se tot pune intrebarea cine e mostenitorul de drept al tronului, o intreaga natiune priveste nelinistita cun un monarh instabil o impinge catre o confruntare violenta si mortala cu viitorul.

Michael Hirst stie cum sa dea un plus de glamour istoriei. In fond, el este experimentatul scenarist al celor doua pelicule epice "Elizabeta" (1998) si "Elizabeta: Epoca de Aur" (2007), ambele cu Cate Blanchett in rolul reginei. In ambele cazuri, ea a fost nominalizata la Oscar pentru rol principal.

"Dinastia Tudorilor" sezonul 2, se desfasoara pe o perioada de 7 ani, marginita de moartea puternicului cardinal Wolsey in 1530 si de executia celei de-a doua sotii a lui Henric al VIII-lea, Anne Boleyn, in 1536. Desi perioada e relativ scurta, natura modificarilor facute de Henric in acest timp o transforma intr-un moment crucial al istoriei britanice si chiar mondiale.

Vor fi difuzate, incepand cu data de 5 septembrie, cate doua episoade din serialul "Dinastia Tudorilor", de la ora 20.00, la HBO.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod