"In costum, pe bicicleta" strange bani pentru copiii din Jimbolia

5 Iunie 2009
Facebook Twitter Comenteaza


Pentru al saselea an consecutiv, proiectul "In costum, pe bicicleta" revine in Transilvania, avand drept scop continuarea sustinerii copiilor defavorizati prin strangerea de fonduri. Si in acest an, atentia se indreapta asupra programului ambitios din Jimbolia.

9 directori executivi ai unor companii de top din Europa vor porni pe biciclete din Budapesta joi, 4 iunie, acceptand provocarea unui traseu dificil de aproape 350 km in partea de sud a Romaniei, timp de patru zile, cu scopul de a strange fonduri pentru una dintre cele mai sarace zone din tara noastra.


Grupul oamenilor de afaceri participa in acest an la a sasea cursa de ciclism de acest gen, dintre cele care au avut loc in zona Transilvaniei si in apropierea granitei cu Ungaria, incepand cu anul 2004. Proiectul strange anual intre 50,000 si 100,000 de euro, cu prilejul curselor desfasurate in Romania, Scotia si Elvetia.

In acest an, echipa "In costum, pe bicicleta" va traversa granita cu Romania, indreptandu-se catre Jimbolia, pentru a vizita zona unde se construieste o noua scoala si pentru a pune la cale planurile pentru etapa urmatoare a proiectului, programata sa inceapa in cursul acestui an.
Ciclistii vor porni apoi spre Orsova, iar de aici se vor indrepta catre Baile Herculane. In ziua urmatoare, traseul va continua prin Targu Jiu, traversand muntii spre Deva si, mai departe, spre Caransebes. Dupa popasul din Timisoara de sambata noaptea, echipa se va intoarce duminica la Budapesta.

Proiectul Talita Kum, localizat in Jimbolia, isi propune sa ajute copiii fara posibilitati sa nu abandonze scoala, oferindu-le acestora un program educational suplimentar, compensand totodata lipsa unor deprinderi esentiale, care nu au fost formate in cadrul familiei.


Beneficiarii sunt copii proveniti din familii numeroase, cu patru sau cinci minori, care traiesc in una sau doua camere darapanate. Copiii intampina adesea dificultati in procesul de asimilare a cunostintelor de baza, de aceea este necesar sa se lucreze cu ei in mod regulat. in plus, copiii vor avea acces la consultanta sociala si psihologica, informare, educare, suport material, activitati de relaxare si de socializare, precum si activitati pentru dezvoltarea aptitudinilor social-emotionale. Ei pot lua parte la acest program educational pana la varsta de noua ani, dupa care urmeaza un alt an, in care acesti copii pot participa la cursuri in fiecare vineri.


Donatiile se pot face pe site-ul www.suitsonbikes.com.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod