Hugh Laurie şi-a lansat al doilea album muzical

Vedeta serialului de televiziune "Dr. House" şi-a lansat cel de-al doilea album muzical din carieră, "Didn't It Rain".
Albumul, care include piese jazz şi blues, a fost lansat marți în Statele Unite. Acesta urmează materialului discografic lansat de Laurie în 2011, o colecţie de piese blues intitulată "Let Them Talk", informează site-ul thehollywoodreporter.com, citat de agenția Mediafax.

Lansarea acestui prim album a fost urmată de un turneu de promovare, Laurie susţinând primul său concert live din carieră în Germania, la Hamburg, în aprilie 2011.

"A fost una dintre cele mai teribile experienţe din viaţa mea", a declarat Laurie despre acest prim concert, pentru The Hollywood Reporter.
El a adăugat că s-a gândit la modul serios să apese alarma pentru incendii pe care o văzuse în holul clubului unde a susţinut concertul, pentru a-l anula în ultimul moment.

Din fericire, Laurie s-a descurcat în acea seară şi a mai susţinut alte peste 100 de concerte ulterior. Primul său album s-a vândut în peste un milion de copii, iar vedeta în vârstă de 54 de ani a susţinut concerte, alături de trupa sa, The Copper Bottom Band, în SUA, Europa, America de Sud şi Rusia.

Noul album al lui Laurie, care cântă la pian de la vârsta de 6 ani, include piese datând din epoca pionierilor genurilor blues şi jazz - W.C.
Handy ("St Louis Blues") şi Jelly Roll Morton ("I Hate A Man Like You") -, dar şi cântece mai noi, ca cele ale Dr. John ("Wild Honey") şi Alan Price of The Animals ("Changes").

Hugh Laurie şi The Copper Bottom Band vor porni din nou în turneu în America de Nord, în octombrie, având programate 16 concerte în SUA şi Canada.

Hugh Laurie s-a născut în Oxford (Marea Britanie), pe 11 iunie 1959. A studiat la Oxford şi Eton. A jucat în filme de lungmetraj precum "Raţiune şi simţire" (1995), seria "Stuart Little", "Maybe Baby" (2000), "Street Kings" (2008), dar a devenit celebru pe plan mondial datorită rolului său din serialul TV "Dr.
House", pentru care a trebuit să renunţe la accentul britanic, notează Mediafax. 
Pentru rolul din acest serial, Hugh Laurie a fost recompensat cu două premii Globul de Aur şi alte trei nominalizări la prestigioasele trofee, două premii ale Sindicatului actorilor americani, două premii ale Asociaţiei criticilor de televiziune şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod