Gheorghe Zamfir, omagiat printr-o expoziţie

1 Iunie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Gheorghe Zamfir, omagiat printr-o expoziţie
Gheorghe Zamfir va fi omagiat printr-o expoziţie unică ce va aduna obiecte de preţ şi dragi interpretului.

Expoziţia care va inaugura Serile Româneşti de la Conac îl va avea ca invitat pe maestrul Gheorghe Zamfir. Timp de două luni, publicul va putea admira obiecte din colecţia personală a artistului. Astfel, vor putea fi văzute în premieră multe dintre cele 120 de discuri de aur şi de platină obţinute de artist de-a lungul carierei, cum ar fi „Gold Sales Award, New York”, distincţie ce comemorează vânzarea a peste 500.000 de mii de discuri.
Alte distincţii, precum medalia Vaticanului oferită de Papa Ioan Paul al 2-lea şi Medalia de Aur a Asociaţiei de pe lângă Academia de Artă, Ştiinte şi Litere din Paris, vor întregi tabloul recunoaşterii aduse la nivel mondial maestrului, dar necunoscut publicului larg din România.

Toate aceste valori vor cadra cu arhitectura restaurantului La Conac ce inspiră un aer boieresc. Salonul elegant cu tente fine de rustic găzduieşte un şemineu autentic cu lemne şi reliefează mobilierul din lemn masiv în stil romantic, elemnte perfecte pentru a naştere poveştilor cu subiecte din perioada interbelică.
Bucătăria este exclusiv tradiţională, iar vinurile provin din podgoriile româneşti.

Expoziţiei dedicate lui Gheorghe Zamfir i se va adăuga o colecţie de costume tradiţionale româneşti, vechi de 100 de ani, din zone precum Sibiu, Maramureş sau Muntenia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod