George Clooney a fost arestat la Washington

Actorul american a fost arestat, vineri, în timp ce manifesta în faţa ambasadei Sudanului, unde protesta faţă de crimele de război comise de administraţia de la Khartoum în partea de sud a acestei ţări.

Actorul american a fost încătușat, vineri, în timp ce manifesta în faţa ambasadei Sudanului, unde protesta împotriva crimelor de război comise de administraţia de la Khartoum în partea de sud a acestei ţări. Clooney a fost dus la o secție de poliție și eliberat pentru o cauțiune simbolică, 100 de dolari, relatează site-ul tmz.com.

George Clooney, alături de mai mulţi membri din Camera reprezentanţilor şi alţi protestatari, a fost încătuşat şi urcat într-o dubă de poliţie, a anunțat un jurnalist AFP, citat de agenția Mediafax.

În acelaşi timp cu George Clooney a fost arestat şi tatăl actorului, jurnalistul Nick Clooney, dar şi Martin Luther King III.

 Actorul american, purtând barbă şi fiind îmbrăcat într-un pulover albastru, a spus în faţa numeroaselor camere de luat vederi prezente la faţa locului că solicită guvernului sudanez să permită comunităţii internaţionale să trimită ajutoare umanitare în această ţară, "înainte ca aceasta să devină cea mai gravă criză umanitară de pe suprafaţa globului".

George Clooney, tatăl său Nick şi un alt activist ar fi ignorat trei avertismente ale poliţiştilor, care îi somau pe protestatari să părăsească zona, şi au fost escortaţi încătuşaţi spre o dubă a Serviciilor Secrete, relatează agenția Reuters, citată de Mediafax.

Potrivit site-ului TMZ.com, actorul american ar fi fost arestat pentru că ar fi depăşit intenţionat o bandă de protecţie instalată de poliţia americană în faţa ambasadei, iar acest fapt reprezintă o infracţiune în legislaţia americană.

Deşi George Clooney a fost arestat de agenţi în uniformele Serviciilor Secrete, actorul a fost transportat apoi la o secţie de poliţie din Washington, unde se află în stare de arest.

Starul hollywoodian a efectuat recent o vizită în Kordofan de Sud, o regiune administrativă a Sudanului, unde luptele dintre armata guvernului central de la Khartoum şi forţele rebele, favorabile unei alipiri la Sudanul de Sud, au determinat înfometarea populaţiei locale. La întoarcerea în Statele Unite, marţi, George Clooney a declarat că forţele armate sudaneze comit "crime de război" prin atacarea civililor din această regiune, relatează Mediafax.

După arestarea actorului şi a tatălui său, agentul lui George Clooney, Stan Rosenfield, a spus  pentru TMZ: "Aceştia au protestat faţă de violenţele guvernului sudanez asupra propriilor cetăţeni nevinovaţi, femei şi copii.

Cei prezenţi la protest au cerut ca ajutoarele umanitare să ajungă în Sudan, înainte ca în această ţară să se nască cea mai mare criză umanitară din lume".

Surse apropiate lui George Clooney au declarat pentru tabloidul online că actorul este fericit că a fost arestat, deoarece în acest mod atrage atenţia asupra seriozităţii acestei crize. Recent, Clooney a filmat un scurtmetraj documentar despre situaţia din Sudan, pe care l-a lansat pe site-ul EnoughProject.com.

Foto: TM

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod