Gala AVANPREMIERE editia a 9-a/ Primavara-Vara 2012

8 Noiembrie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Gala AVANPREMIERE editia a 9-a/ Primavara-Vara 2012

Gala AVANPREMIERE ajunge în acest sezon la cea de-a noua ediţie! 11 designeri, nume consacrate, dar şi noi talente, îşi vor prezenta colecţiile pentru sezonul primavară-vară 2012 în cadrul evenimentului ce va avea loc pe 17 noiembrie la Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Pe scena AVANPREMIERE vor urca de această dată designeri consacraţi, precum Iris Şerban, Carmen Secăreanu, Silvia Şerban, noi nume precum Anca şi Silvia Negulescu, Rue des Trucs, Sandra Chira, dar si tinere talente: Natalia Vasiliev de la Şcoala de Artă din Chişinău, Teodora Baciu de la Universitatea de Artă din Cluj, Ioana Ciolacu si Alexandra Abraham de la Universitatea de Artă din Bucureşti.


De această dată AVANPREMIERE aduce o formă inedită de prezentare a colecţiilor, o premieră ca tipologie de show în România: creaţiile semnate de către Bianca Popp, Sandra Chira, Ioana Ciolacu şi Alexandra Abraham vor fi prezentate exclusiv în format video.

„Am încercat, ca în fiecare an, să aducem ceva inedit.

Am stabilit de-a lungul timpului mai multe premiere şi intenţia noastră este să nu ne oprim aici. Anul acesta am introdus o modaliate puţin cunoscută de prezentare a colecţiilor: video fashion. Este o dovadă a evoluţiei modei din România şi a AVANPREMIERE totodată.  Am avut alături de noi constant designeri de top, dar am descoperit, adus şi promovat de fiecare dată şi tinere talente – pe care dorim să le facem cunoscue cât mai intens în cadrul celui mai important festival multibrand de la noi”, spune Alin Gălăţescu, directorul AVA.


În acest an Gala AVANPREMIERE pune bazele unui parteneriat special cu artacademy, un proiect al CODECS si L'Institut Supérieur Spécialisé de la Mode din Paris, demonstrand interesul AVANPREMIERE pentru raporturile esentiale modei contemporane: modă vs. industrie, modă vs. marketing şi modă vs. educaţie. Parteneriatul va demara prin acordarea de burse sub forma unor weekend-uri de studiu pentru câţiva dintre designerii prezenţi la Gala AVANPREMIERE, urmate în viitor şi de alte eforturi comune pentru întărirea industriei de modâ din România.

Gala AVANPREMIERE va aşteaptă aşadar la Muzeul Naţional de Artă Contemporană joi, pe 17 noiembrie, la ora 20:00, alături de modă de înalta ţinută.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod