Festivalul Carte si Arte, editia a VI-a

Facebook Twitter Comenteaza
Festivalul Carte si Arte, editia a VI-a

In perioada 24 eptembrie - 28 septembrie, are loc in incinta Teatrului National de Opereta Ion Dacian din Bucuresti, cea de-a sasea editiei a Festivalului Carte si Arte. Evenimentul initiat de A.D.E.P.C. (Asociatia DIfuzorilor si Editorilor - Patronat al Cartii) reuneste un targ de carte si o suita de momente culturale si artistice. Festivalul dureaza cinci zile si se incheie cu o licitatie de carte veche.

Prima zi a festivalului a fost dedicata Iuliei Hasdeu, un spirit marcant al secolului trecut.
Cu ocazia comemorarii a 120 de ani de la moarte au loc lansarile cartilor "De mana cu Iulia Hasdeu" si "Biografia Iuliei Hasdeu". Teatrul de Opereta gazduieste si un moment muzical oferit de corul liceului ce poarta numele Iliei.

In cadrul targului de carte vor fi prezente 32 de edituri care isi vor afisa oferta de carte pentru 2008 - 2009. In cadrul celor 5 zile se vor succede diverse momente culturale.

"Pentru mine, editia de anul acesta are o aroma speciala deoarece 2008 inseamna pentru noi o intoarcere la origini, la ceea ce a ins4emnat cu adevarat literatura, si la ceea ce poate si trebuie sa faca ea pentru oameni.
Crezul nostru este ca arta autentinca se naste din daruire si pentru cei din jur, iar literatura nu putea face exceptie. Tocmai de aceea conceptul festivalului de anul acesta este daruirea", a declarat Lucia Ovezea, director A.D.E.P.C.

Edii de anul acesta vine cu ceva nou. Suma stransa in urma unei licitatii de carte veche care se va defasura duminica, 28 septembrie, va fi daruita unui elev sau unei eleve stralucite.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod