Festivalul Artmania, ajuns la editia a patra

22 Decembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Festivalul Artmania 2009, organizat in parteneriat cu Primaria Sibiu si Consiliul Local Sibiu, va avea loc in perioada 17-19 iulie 2009 in Sibiu. Seria concertelor va fi deschisa de norvegienii de la Tristania, in premiera pe scena rock din Romania.

In ultimii trei ani, pe scena festivalului au fost prezente nume de rezonanta printre care si HIM, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation. Pentru 2009, Artmania pregateste un line-up generos format din trupe consacrate ale muzicii rock de renume mondial.

Tristania este considerata una dintre primele trupe de gothic metal.
In 1996, in urma destramarii trupei Uzi Suicide, Morten Veland, Einar Moen si Kenneth Olsson infiinseaza Tristania. Ulterior, intra in componenta formatiei Anders Hilde, Vibeke Stene si basistul Rune Osterhus.

In 2005, Tristania lanseaza "Ashes", primul album produs de casa de discuri SPV. "Ashes" se indeparteaza de sound-ul gotic de atmosfera si se incadreaza intr-un stil mult mai apropiat de genul progresiv. Absensa corului din acest album remarcabil marcheaza o sensibila simplificare a complexitasii partiturilor si a lirismului trupei.


"Illuminated", albumul norvegienilor lansat in 2007, a fost produs de Waldemar Sorychta, binecunoscut pentru productiile trupelor Tiamat, Samael, Moonspell si Therion.  Tristania a inregistrat acest album acompaniata de un cvartet de coarde, initiativa care s-a dovedit un succes.

Tristania va urca pe scena festivalului Artmania 2009 in prima zi, pe 17 iulie. Informatii despre bilete vor fi disponibile in curand pe www.artmania.ro.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod