Femeile nefericite in amor au un sistem imunitar puternic

19 Februarie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Femeile nefericite in amor au un sistem imunitar puternic

Oamenii de stiinta de la Universitatea Western din Australia au identificat motivul pentru care unele femei nu isi gasesc sufletul pereche: tine de gene, mai precis de mostenirea genetica, potrivit ziarului Gandul. Studiul a fost realizat pe un esantion de 150 de subiecti, femei si barbati carora li s-a dat sa completeze un formular despre cat de repede isi gasesc parteneri, daca se simt intelesi de sufletul pereche sau cat dureaza in medie o relatie.

In cea de-a doua etapa a cercetarii, oamenii de stiinta au analizat ADN-ul persoanelor implicate in studiu. Astfel, femeile care nu se simteau implinite in dragoste aveau nivelul genei MI-IC destul de ridicat. Mai mult, cercetatorii au mai costatat ca aceste gene definesc cat de puternic este sistemul imunitar al unei persoane, iar femeile nefericite in dragoste aveau un sistem imunitar puternic.

Un alt studiu al unor cercetatori britanici arata ca fericirea intr-un cuplu dureaza doi ani, sase luni si 24 de zile, dupa aceasta perioada intervenind obisnuinta, iar singurul lucru care ii mai leaga pe cei doi parteneri este rutina.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod