Expozitia "Grigorescu, pictor al naturii", in ultimele doua saptamani de vizitare

Facebook Twitter Comenteaza
Expozitia

Muzeul National de Arta al Romaniei te invita sa vizitezi expozitia "Grigorescu, pictor al naturii (1838- 1908)", care va ramane deschisa pana la 30 martie. Inainte de inchidere, publicul va putea sa participe la vizitele cu ghidaj gratuit organizate sambata, 22 martie si 29 martie, de la orele 13.00. Prezentarea va face referire nu doar la expozitia propriu-zisa (structura, tematica, anvergura), ci si la biografia artistica a lui Nicolae Grigorescu si la particularitatile operei sale.

Realizata cu ocazia comemorarii a 100 de ani de la moartea pictorului Nicolae Grigorescu, expozitia este una dintre cele mai mari retrospective ale artistului organizate in ultimele decenii. Ea ofera publicului o selectie substantiala, bazata exclusiv pe opere din colectiile MNAR, care detine cel mai bogat fond patrimonial Grigorescu.                                                                                   
In expunere sunt prezentate 230 de lucrari de pictura si grafica avand ca tema peisajul, domeniu in care artistul roman a excelat si care reprezinta o componenta semnificativa a operei sale.
Publicul are ocazia sa redescopere atat lucrari celebre, precum "Toamna la Fontainebleau", "Andreescu la Barbizon", "Taranca franceza in vie", "Rosiorul", "Studiu pentru atacul de la Smardan", "Fete lucrand la poarta", cat si unele mai putin cunoscute, cum ar fi lucrarea "Printul Carol trecand in revista prizonierii turci", realizata intr-o cromatica monocroma, sugerand fotografia.
Participarea la vizita ghidata se face pe baza de programare la telefon 314.81.19 sau prin e-mail: cosmin.ungureanu@art.museum.ro.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod