Colectie de bijuterii din aur, expuse la Muzeul National de Arta

Facebook Twitter Comenteaza
Colectie de bijuterii din aur, expuse la Muzeul National de Arta

Muzeul National de Arta al Romaniei va pregateste un cadou de primavara: peste 300 de bijuterii din aur, argint si pietre pretioase expuse in perioada 21 martie - 5 iulie in spatiul elegant al Sufrageriei Regale.
Create de-a lungul ultimilor 60 de ani ai veacului trecut de catre Ilias Lalaounis, cel mai faimos artist-bijutier al Greciei, pretioasele obiecte promit sa uimeasca publicul bucurestean care are ocazia sa le vada pentru prima oara expuse intr-un muzeu.
O diadema din aur inspirata de cea purtata de Elena din Troia, coliere decorate cu modele de constelatii si traiectorii ale corpurilor celeste, cercei modelati dupa forma celulelor umane, pandantive create dupa desenele pline de imaginatie ale copiilor si multe alte bijuterii si microsculpturi se regasesc in aceasta expozitie.
Istoria civilizatiei grecesti, motive si simboluri descoperite in alte culturi (amerindiana, orientala si extrem-orientala, europeana), arta dansului, universul insectelor sau vegetatia din Grecia sunt tot atatea surse de inspiratie pentru Lalaounis.
Inainte de vernisaj ai ocazia sa parcurgi in avanpremiera un tur al expozitiei, in prezenta organizatorilor.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod