Eurovision 2016: Jukebox şi Mihai Trăstariu, printre finaliştii selecţiei naţionale

Cei 12 finalişti care vor intra în selecţia naţională Eurovision România 2016 au fost anunţaţi, joi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii Televiziunii Române.

După ascultarea celor 94 de melodiilor validate, juriul a avut sarcina de a alege doar 12 piese care să concureze pentru un loc pe scena finalei Eurovision de la Stockholm, din luna mai.

Jukebox, Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra şi Mihai Băjinaru sunt cei pe care telespectatorii TVR şi publicul îi va vedea pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, la semifinala din 4 martie, şase dintre aceştia urmând să acceadă în finala selecţiei naţionale Eurovision România 2016, din 6 martie.

Anul acesta, în premieră, organizatorii vor publica pe site-ul eurovision.tvr.ro lista cu toate piesele înscrise la preselecţie şi punctajul celor care nu au intrat în semifinală.

Cele 12 melodii calificate la selecţia naţională a Eurovision pot fi ascultate pe site-ul dedicat, la fel ca la ediţiile precedente.

"Diferenţele de punctaj au fost mici, dar, în ciuda dezbaterilor aprinse, atmosfera din biroul juriului a fost una constructivă, iar cei cinci membri ai juriului au ajuns la un consens în ceeea ce priveşte lista celor 12 semifinalişti ai selecţiei naţionale. Le mulţumesc încă o dată pentru efortul depus pe parcursul celor trei zile, la finalul cărora au ales artiştii care vor urca pe scena de la Baia Mare", a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecţiei.

Cei 12 semifinalişti au fost prezentaţi de TVR, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată la Sala Media a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Alături de echipa Eurovision a TVR condusă de Iuliana Marciuc, la conferinţa de presă a participat şi Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, oraşul-gazdă al selecţiei naţionale din acest an.

În următoarele zile, concurenţii încep pregătirea pentru show-urile de la Baia Mare, iar prima lor apariţie televizată este programată pentru 19 februarie, la Berăria H din Capitală, într-un eveniment transmis în direct la TVR 1. Pe scenă vor urca atunci cei 12 semifinalişti ai selecţiei naţionale, care vor interpreta piesele din concurs.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod