"Epopeea lui Ghilgamesh", vine la Odeon

23 Februarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
"Epopeea lui Ghilgamesh", in regia lui Dragos Galgotiu, va avea premiera pe 28 februarie, incepand de la ora 19.00, la Teatrul Odeon.
"Ceea ce ma atrage, ceea ce m-a atras sa fac Ghilgamesh pe o scena de teatru, ceea ce mi s-a parut enorm de seducator in prima poveste scrisa a lumii, povestea in care cineva cauta fericirea, se ia la bataie cu imposibilul, apoi e tulburat de moarte si vrea nemurirea, vrea mereu ceva imposibil, ceea ce m-a atras e posibilitatea de-a trai sau de-a retrai pe scena un vis al omenirii, unul dintre visele pe care le avem in noi, e desenat in noi, e scris in carne sau in suflet, nu e un vis personal, nu e o dorinta personala, e mai intens, mai dureros, mai adanc inauntru, traieste in noi, e ca un secret mare, e ceva care anima irational gesturile multor oameni, ii impinge spre ceva necunoscut, tulburandu-i...", explica Dragos Galgotiu.

Ca o avanpremiera a acestui eveniment, miercuri, 25 februarie, incepand cu ora 17.30, va avea loc o conferinta care va inaugura proiectul "Imblanzirea cailor".
Organizata in foaierul teatrului, discutia va avea ca tema "Epopeea lui Ghilgamesh", iar gazdele vor fi  Dorina Lazar, directorul Teatrului Odeon, regizorul Dragos Galgotiu si Elena Mazilu-Ionescu, conf. dr. la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti, sectia de Literatura Universala si Comparata.

Intrarea la conferinta este libera. Preturile biletelor pentru premiera sunt urmatoarele:

  • 31.80 Ron pret intreg
  • 15.90 Ron pret redus

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod