Elton John, acuzat că a furat versurile unei piese

Un bărbat care susține că a compus melodia "Natasha" în 1982 l-a dat în judecată pe starul britanic.

Un bărbat care susține că a compus o melodie intitulată "Natasha", în 1982, l-a dat în judecată pe starul britanic pentru că acesta i-ar fi folosit versurile trei ani mai târziu în celebra melodie "Nikita".

Elton John nu se pricepe să fure, consideră Guy Hobbs, un bărbat care îl acuză că i-a preluat versurile pentru o melodie. Potrivit site-ului tmz.com, Hobbs, care susține că e un fotograf premiat și compozitor, a depus plângere la tribunalul din Illinois, SUA. El afirmă că în 1982 a scris o piesă denumită "Natasha", inspirată de o aventură pe care el a avut-o cu o rusoaică, angajată pe un vas de croazieră, iar după trei ani Elton John i-a furat ideea și a folosit-o pentru piesa "Nikita".

Guy spune că a înregistrat piesa și că a depus cerere pentru drepturile de autor, ba mai mult, a trimis creația sa mai multor case de discuri, printre care și Big Pig, care a difuzat mai multe melodii ale lui Elton John, dar nu a primit niciodată vreun răspuns.

Bărbatul nu a explicat însă de ce abia acum se adresează Justiției în acest caz.

Elton John a lansat piesa "Nikita" în anul 1985.

Guy Hobbs acuză versurile au "asemănări semnificative" cu melodia lui, chiar dacă piesa care a devenit celebră este despre o femeie din trupele germane de grăniceri.

Acum, la aproape 30 de ani de la lansarea piesei pe care Elton John a făcut-o celebră, Hobbs acuză că i-au fost încălcate drepturile de proprietate intelectuală. El susține că din 1984 a trăit în Africa și nu a știut că Elton John a cântat această piesă, întrucât veștile circulă greu acolo, relatează TMZ.

El nu a dezvăluit ce despăgubiri cere.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
27 Aprilie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod