Doliu la Hollywood: A murit James Avery

Actorul american, cunoscut pentru rolul unchiului Phil din serialul de televiziune de succes "Prinţul din Bel Air", a murit marţi, la vârsta de 65 de ani, în Glendale, California, a declarat purtătorul său de cuvânt, Cynthia Snyder.
James Avery a murit din cauza unor complicaţii apărute în urma unei operaţii pe cord deschis, a declarat purtătorul său de cuvânt, Cynthia Snyder, pentru Associated Press, potrivit BBC.

Actorul era cunoscut pentru rolul Phil Banks din serialul de televiziune american "Prinţul din Bel Air/ The Fresh Prince of Bel Air" (1990), în care a jucat alături de Will Smith.

Avery a apărut în 141 de episoade din "Prinţul din Bel Air", alături de nepotul său din film, Will Smith.

În urmă cu doi ani, o mare parte din echipa filmului s-a reîntâlnit la un eveniment de caritate, relatează agenţia Mediafax.

"Sunt foarte trist să spun că James Avery a încetat din viaţă.
A fost un al doilea tată pentru mine. O să-mi lipsească foarte mult"
, a scris prietenul şi colegul său din filmul "Prinţul din Bel Air" Alfonso Ribeiro, pe o reţea de socializare.

Avery a apărut în numeroase filme şi show-uri TV, printre care se numără şi "Anatomia lui Grey/ Gray's Anatomy" şi "Star Trek: Enterprise".

De asemenea, a fost gazda programului TV "Going Places" şi şi-a împrumutat vocea mai multor personaje din producţii animate, precum "Ţestoasele Ninja/ Teenage Mutant Ninja Turtles".

Originar din Atlantic City, New Jersey, SUA, Avery s-a înrolat în marina militară dupa terminarea liceului, luptând în Vietnam în perioada 1968-1969.
După ce a plecat din armată, el s-a mutat în San Diego, California, unde a început să scrie scenarii pentru televiziune şi poezii pentru Public Broadcasting Service (PBS).

Actorul a lucrat până în septembrie anul trecut la filmul lui Zach Braff "Wish I Was Here", care va avea premiera la Festivalul de Film Sundance, la sfârşitul acestei luni, relatează agenţia citată.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod