Diana și James, numele preferate de britanici pentru viitorul bebeluş regal

Acestea sunt numele dorite de britanici pentru viitorul copil al Prințului William și a soției lui Catherine, a cărui venire pe lume este așteptată cu mare interes în aceste zile, relevă un sondaj efectuat de firma YouGov publicat de Sunday Times.
Dacă al doilea urmaș al Ducilor de Cambridge va fi o fetiță, 12% dintre cei chestionați și-ar dori ca ea să primească numele bunicii din partea tatălui, Diana, dispărută într-un tragic accident de automobil în august 1997, la Paris.

Sondajul, la care au luat parte 2.200 de adulți, arată, totodată, că Alice și Charlotte au întrunit, fiecare, preferințele a 9% dintre cei 2.200 de adulți care au participat la sondaj.

Alice este un nume tradițional în familia regală din Marea Britanie și ar aminti de cea de-a doua fiică a Reginei Victoria, Alice Maud Mary, renumită pentru firea ei tolerantă și pentru modul în care a pledat pentru drepturile femeilor, aspecte demne și de un membru al monarhiei din acest secol.
Charlotte s-a numit soția Regelui George al-IIlea și este cel de-al doilea prenume al surorii Ducesei de Cambridge, Peppa Middleton.

În cazul în care nepotul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii va mai avea un băiat — un frate mai mic al Prințului George, născut la 22 iulie 2013 — 13% dintre concetățenii lui ar vrea ca el să se numească James, 8% ar opta pentru Alexander, iar 7% pentru Richard sau Louis, relatează publicaţia citată de Agerpres.

În ordinea succesiunii la tron, Prințul George se situează pe locul al treilea, după bunicul său, Prințul Charles, și tatăl său, Prințul William.
Fratele sau sora lui George va ocupa următoarea poziție, a patra.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod