Diana Dumitrescu despre rolul din „Hârca se întoarce”: „Viorica visează la marea dragoste. Semănăm...”

Comedia romantică muzicală „Hârca se întoarce“, inspirată de „Baba Hârca” a lui Matei Millo (1851), a avut premiera oficială pe 29 aprilie, la Teatrul Elisabeta din Bucureşti. Următoarea reprezentaţie este programată pe 7 mai, de la ora 21, tot la Teatrul Elisabeta.
Este pentru prima oară în viața mea când m-am simțit excelent pe scenă. Am trăit sentimentul că am adus ceva bun oamenilor, că publicul nu a plecat acasă fără să își amintească măcar o replică din tot spectacolul”, a declarat, după premieră, Diana Dumitrescu. Despre personajul ei, Viorica, actriţa spune că „Nu am gândit-o altfel decât ca pe o fată care munceşte extrem de mult şi care nu prea mai are timp de altceva. Dar, ca orice fată, visează la acea mare dragoste care-i va face viaţa mai frumoasă. Am apropiat-o foarte mult de mine. Acest personaj ar fi putut foarte bine să se numeasca Diana ...semănăm.”

Premiera comediei muzicale este „o sărbătoare” pentru protagonista spectacolului, actriţa Dana Rotaru. „Teatrul muzical este ceea ce iubesc cel mai mult în profesia mea. Ca studentă am fost admisă la prima secție de Teatru Muzical din istoria UNATC. De la absolvire și până azi am jucat în peste zece producții de teatru muzical. <<Hârca se întoarce>> este un proiect independent. Doar faptul că am ajuns la premieră este o realizare. Iar asta se datorează întregii echipe, o echipă de care sunt mândră și fără de care acest proiect nu ar fi avut șansa întâlnirii cu publicul”.

Legat de reacţia publicului la premieră, Vladimir Drăghia, care îşi face debutul în teatru cu această comedie spumoasă, spune: „Am simțit că a plăcut publicului.
Oamenii au râs. Ăsta e scopul, nu? Avem şi o poveste, nu doar poante, iar vocile colegilor mei care au cântat au făcut ca povestea să ajungă acolo unde trebuie și cum trebuie
”.

Orest Pîslariu Ranghilof, Prim-solist al Teatrului Naţional de Operetă  „I. Dacian”, tatăl Vioricăi în comedia muzicală „Hârca se întoarce”, spune că muzica este ingredientul special al piesei. „Este o combinaţie eclectică de genuri – de la partituri cu influenţe orientale, la hip hop, tango şi jazz.”

După o carieră îndelungată în teatru şi televiziune, Bogdan Talaşman a acceptat provocarea de a cânta pentru prima dată pe scenă, în faţa publicului. A reuşit datorită lecţiilor de canto cu vocal coach-ul Claudia Hanghiuc. „Bâzu este un cocktail de parvenitism, vanitate, autosuficienţă, dar are şi o imensă candoare. Aşa m-am apropiat de acest personaj”, spune Talaşman. „Bâzu e un neputincios pentru că nu a iubit niciodată... asta până când îl loveşte peste ochi iubirea.”

Premiera spectacolului a fost o bucurie în primul rând prin felul în care am fost primiţi de publicul din sală, fie ei prieteni, cunoştinte sau plătitori de bilete.
A fost un moment de împlinire după lunile de muncă în care am cunoscut oameni noi, am descoperit lucruri noi şi am avut experienţe noi”,spune actorul şi compozitorul Alexandru Suciu.

Sinopsis
„Hârca se întoarce” este o comedie muzicală în care Hârca (Dana Rotaru), personajul principal al piesei, este o femeie abilă, lacomă, manipulatoare a slăbiciunilor celorlalți.
O incitantă ocazie se naște atuni când Hârca află că atât seducătorul tânăr Vlad (Alexandru Suciu), cât și bătrânul și bogatul domn Bâzu (Bogdan Talaşman) visează la tânăra ingenuă Viorica (Diana Dumitrescu). În dorinţa de a o cuceri pe Viorica, ambii cer ajutorul Hârcăi. Pasiunea lor nu trece neexploatată, Hârca încercând să manipuleze lucrurile în favoarea celui care plătește mai bine. După un șir de peripeții și situații comice, adevărul e gata să iasă la lumină. Ce se va întâmpla cu Hârca? Dar cu Viorica? Va alege dragostea sau se va mărita cu Bâzu cel bogat?

Despre distribuție
Dana Rotaru este Hârca, escroaca modernă. Actriţă de teatru şi film, lector universitar doctor la UNATC, Dana Rotaru oferă o interpretare originală, plină de forță, grație talentului său actoricesc. Dana are peste zece ani de experiență scenică - a colaborat cu Teatrul Odeon, Teatrul Act, ArCub, Teatrul Nottara. În cariera sa, a jucat în peste zece musical-uri, iar în prezent poate fi văzută în spectacolul „Fantoma de la Operă“, pus în scenă la București de regizorul australian Stephen Barlow.

Bogdan Talașman este Bâzu, bărbatul bogat, pentru care totul, inclusiv dragostea, se măsoară în bani. Actor de teatru si film („Mojo, o poveste cu gangster“, „Hotelul dintre lumi“, „Visul unei nopți de vară“ etc., filmele „Sunt o babă comunistă“, „Filantropica“ etc.), Bogdan este angajat la Teatrul Mic din București, unde poate fi văzut în câteva spectacole remarcabile.

Diana Dumitrescu este Viorica, frumoasa fată săracă, „obiectul” mașinațiunilor Hârcăi.
Cunoscută publicului datorită numeroaselor sale roluri din seriale TV de succes („Minte-mă frumos“, „Regina“, „Aniela“, Iubire și Onoare“, „Pariu cu viața”, „Îngeri pierduți“), Diana va apărea acum într-o ipostază inedită, un rol în care cântă, joacă și dansează.

Vladimir Drăghia este Chiosa, stângacea mână dreaptă a Hârcăi. Actor, producător și sportiv de performanţă, Vladimir a jucat în seriale TV precum „Narcisa Sălbatică“, „Detectiv – X“, „Vocea Inimii“ şi „Mondenii.“ În prezent, el este concurent în emisiunea „Sunt celebru, scoate-mă de aici”, difuzată de ProTV. Din experiența sud-africană, el se va întoarce direct în lumea Hârcăi.

Orest Pîslariu Ranghilof este tatăl Vioricăi, un om simplu, dominat de patima alcolului și vinovăția de a nu-și fi putut salva soția de la moarte, din cauza lipsei banilor. Orest este Prim-solist al Teatrului Naţional de Operetă  „I. Dacian”. Are peste 15 ani de experiență pe scenele din București și din țară. A jucat în spectacole precum: Nabucco, Don Giovanni, Aida, Rigoletto, Tosca și multe altele. L-a jucat pe Prof. Higgis în spectacolul de operata „My Fair Lady”; a susținut numeroase recitaluri  în Romania și în străinătate (America și Italia). Laureat al Festivalului Internațional de Canto „ Hariclea Darclée”.
Premiul special al Juriului la Festivalul şi Concursul de Lied românesc de la Braşov.

Scenarist, regizor şi actor, cu peste zece ani de experiență, Cătălin Rotaru – regizorul  comediei muzicale „Hârca se întoarce”
– a fost autor și a pus în scenă piesa ,,Romeo taj Julieta”, cu care a luat premiul pentru Cel mai bun spectacol  la Festivalul de Comedie București (2008). A scris în numeroase seriale și emisiuni TV, între care „Băieți buni“ şi „Narcisa  sălbatică’’ (Antena 1).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod