Curs de arta pentru copii, la Galeria MORA

16 Februarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza

Galeria MORA organizeaza un curs de arta pentru copiii cu varste cuprinse intre 6-13 ani - "Primul meu album de arta", cu o durata de sase saptamani. Acest curs va initia copiii in universul artei, prin intermediul lucrarilor unor artisti celebri, ilustrand diverse modalitati de exprimare estetic. Copiii vor face cunostinta cu opera unor pictori precum Pablo Picasso, Henri Matisse, Paul Klee sau Andy Warhol.

Cursul cuprinde doua grupe si este alcatuit din 6 sedinte a cate 2 ore, incepand cu data de 7, respectiv 8 martie, in fiecare sambata, respectiv duminica, intre orele 10–12, cu o pauza de 15 minute.

Inscrierile se fac pana pe data de 4 martie, la telefon 0213.165.541 (intre orele 10:30–17:00) sau in scris la adresa de e-mail: cursuri.galeriamora@gmail.com.
Costul cursului
este de 200 lei, plata facandu-se integral in prima zi de curs la Galeria MORA.
 
In timpul celor sase saptamani de lucru, copiii vor realiza un album de arta care va contine 6 lucrari, inspirate de imagini reprezentative ale artistilor alesi. Ei vor primi informatii generale despre curentul pe care acestia il reprezinta: cubism, suprarealism, Pop Art etc.
si vor studia cateva lucrari de referinta ale pictorilor, urmand sa realizeze, folosind stilul si tehnica artistului respectiv, o compozitie proprie, cu elemente personale.

In cadrul acestui curs, copiii:

  • vor fi initiati in opera unor artisti celebri, capatand astfel cunostinte despre cateva repere culturale importante in istoria artei;
  • se vor familiariza cu tehnica sau stilul artistilor;
  • vor studia si folosi diferite tipuri de culoare, luminozitate, linie sau forma;
  • vor crea un album de arta ce va contine 6 lucrari personale, inspirate de lucrari celebre.


Principalele obiective ale cursului sunt:

  • dezvoltarea creativitatii;
  • munca in echipa;
  • insusirea unor tehnici de exprimare artistica (desen, culoare, colaj, penita);
  • satisfactia oferita de finalizarea unei lucrari si implicit cresterea increderii in sine.


Predarea cursului se face de catre artisti tineri, absolventi ai Universitatii de Arta Bucuresti, cu pregatire pedagogica.

Parintii au obligatia sa aduca si sa ia copiii de la galerie la orele stabilite, sa completeze un formular cu informatii despre copii (alergii, sensibilitati) si sa isi dea sau nu acordul pentru fotografierea copilului in timpul cursurilor.

Galeria MORA ofera apa plata si ceai de fructe, iar copiii sunt rugati sa nu vina cu bauturi carbogazoase.

Este indicat sa isi aduca o mica gustare.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod