Cum se apără Pro TV după interviul cu victima violului din Vaslui


Postul de televiziune consideră că publicarea unor articole în care faptele nu erau prezentate clar a determinat apariția unor speculații în presă.
Eleva violată de șapte tineri a fost intervievată în exclusivitate în cadrul emisiunii "La Măruță", difuzată pe 21 iulie. Faptul că victima a apărut la televizor a generat numeroase critici în rândul telespectatorilor, iar Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a organizat o ședință în care a analizat cazul.

Pro TV a prezentat toate documentele și informațiile solicitate. Totodată, postul a emis un comunicat în care îşi precizează poziţia. "Interviul s-a desfășurat în casa în care locuiește familia victimei, un mediu în care atât tânăra, cât și mama sa s-au simțit în siguranță", se arată în documentul citat de paginademedia.ro.

Deși opinia publică consideră că victima violului nu ar fi trebuit să apară la televiziune, Pro TV a precizat că aceasta a fost de acord să intre în direct: "Tânăra și-a exprimat în mod voluntar dorința de a participa la interviu. Inițial, interviul a fost planificat de către ambele părți să se desfășoare numai cu mama victimei. În timpul unei pauze publicitare din timpul emisiunii live, fiica s-a adresat echipei <<La Măruță>> și și-a exprimat în mod voluntar dorința de a vorbi în direct, iar echipa i-a oferit platforma necesară pentru a-și face gândurile publice și pentru a se exprima”.
Mama tinerei a vorbit în cadrul emisiunii <<La Măruță>> despre drama fiicei ei și despre cât de greu îi este acesteia să uite momentele îngrozitoare prin care a trecut."


"Echipa emisiunii <<La Măruță>> le-a explicat clar și deschis atât mamei, cât și tinerei abuzate cum se va desfășura interviul, ceea ce a implicat înțelegerea și acordul ambelor persoane cu privire la dezvăluirea identității acestora. Discuția s-a desfășurat clar și transparent, astfel încât ambele părți să înțeleagă cursul desfășurării interviului.
Atât mama, cât și fiica au semnat personal și de bunăvoie acordurile de participare la emisiune și acordare a interviului"
, se arată în declarația remisă presei de Pro TV.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod