CRISTI MINCULESCU SI NUTU OLTEANU ISI ALEG SINGLE-UL IN CONCERTELE DIN ACEST WEEK-END

Dupa peste 20 de concerte in diverse locatii din tara, CRISTI MINCULESCU & NUTU OLTEANU SUPER-GRUP vor avea primele aparitii TV in zilele acestea.

Mai precis, vineri, 25 aprilie, vor canta live la “Neatza cu Razvan si Dani”, in premiera absoluta la TV. In aceeasi zi, dupa-amiaza, sunt invitati tot la Antena 1,  la Observator-ul de la ora 16:00, unde vor povesti amintiri si vor anunta proiectele noi. Pe 27 aprilie, Cristi si Nutu alaturi de trupa lor vor canta la Hard Rock Café din Bucuresti iar biletele se gasesc pe www.iabilet.ro, in reteaua UMAN (Baneasa Shopping City si Piata Romana – Str George Enescu 30 colt cu Magheru) dar si la Magazinul SENIA din Magazinul Muzica. Biletele costa 40 de lei sau 60 de lei cu loc la masa in fata scenei.

Dupa cum se stie, in urma cu mai bine de un an, vocea care a dat marca inconfundabila a IRIS-ului, CRISTI MINCULESCU, a anuntat ca paraseste definitiv grupul alaturi de care a cunoscut consacrarea deplina.

Mai mult decat atat, el s-a stabilit in Germania, la Regensburg, orasul unde a renascut. S-a mutat acolo impreuna cu familia si a comunicat public in repetate randuri ca este vorba de o hotarare definitiva, dar ca el ramane deschis oricaror colaborari artistice si ca va reveni in Romania ori de cate ori va fi solicitat sa sustina concerte.



Ideea re-apropierii de Nutu Olteanu plutea in aer, dar ea s-a materializat la insistentele Fundatiei Phoenix, care il reprezinta pe Cristi Minculescu. Fondator al Iris-ului (alaturi de Emil Lechinteanu), compozitor al primelor succese ale grupului si chitarist solo in epoca de glorie absoluta din anii '80, Nutu s-a stabilit in Suedia la inceputul anilor '90, urmandu-si cariera de instrumentist, vocalist si profesor de muzica.

Sporadic, a avut aparitii stralucite si pe scenele din Romania, de cele mai multe ori ca "guest musician" alaturi de alti fosti colegi de glorie - Holograf.

Evident, undeva, in adancul sufletului sau, a trait cu nostalgia celor mai frumosi ani din cariera, petrecuti impreuna cu Cristi Minculescu. Asa ca a raspuns cu inima deschisa invitatiei primite, dovedind un entuziasm contaminant. Mai mult decat atat, i-a alaturat noului proiect si pe doi exceptionali muzicieni suedezi, cu care colaboreaza in mod constant de o buna bucata de timp: Anders Diephuis si Ken Sundberg.
 
Piese IRIS, piese noi şi evergreen-uri rock

Repertoriul ales de Minculescu şi Olteanu pentru aceasta noua serie de concerte reuneşte piese antologice din patrimoniul Iris - "Trenul fără naş", "Pe ape", "Doar pentru voi", "Lumina zilei", "Noaptea", "Strada ta", "Cei ce vor fi" etc.

Totodată, fanii vor putea asculta si preluări din repertoriul unor trupe precum AC/DC, Bad Company, Whitesnake sau Led Zeppelin. Dar momentele cele mai interesatne vor fi, probail, asigurate de prezentarea  in premiera  a catorva piese de pe noul album, aflat in pregatire. “Va fi contributia noastra la renasterea rock-ului.

Piesele sunt in buna traditie a anilor nostri de inceput, dar vor suna foarte fresh, fiind in acelasi timp romanesti, dar cu un aer scandinav!” - declara Cristi Minculescu. In urma acestor concerte, analizand reactia publicului, se va alege piesa care va fi  promovata ca single-pilot. Reamintim ca, in paralel cu activitatea concertistica, trupa lucreaza la un nou album, care se inregistreaza in Suedia.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod