Cristi Minculescu la Rock FM: "Am plecat definitiv în Germania"

Cristian Hrubaru l-a avut luni invitat în studioul Rock FM pe fostul solist al Iris, Cristi Minculescu. Artistul le-a povestit în direct ascultătorilor Rock FM despre planurile pe care le are cu nou-înfiinţata trupă Lotus şi a declarat că s-a stabilit definitiv în Germania.
„Lotus e o floare de apă. Trei culori: alb, galben, roşu, cu irizări uneori. Sper să ţină cât mai mult”, a declarat invitatul.
Colegii din noua trupă „sunt foarte buni instrumentişti, sunt toţi profesori de muzică. Eu sunt singurul român. Ar fi trebui să ne numim Europa, dar ne-au luat-o suedezii aceia înainte. Asta pentru că fata este portugheză naturalizată, basistul e ucrainean naturalizat şi bateristul e italian naturalizat. Singurul german-german este chitaristul”
, le-a povestit solistul ascultătorilor Rock FM.

Invitatul le-a dezvăluit şi ce planuri are formaţia anul viitor: „Teoretic, se anunţă vremuri frumoase.
Sperăm să se şi materializeze. Piese noi sunt vreo şapte, în engleză, bineînţeles”.


„Vreau să lămuresc o confuzie care se face. Eu sunt definitiv acolo, nu temporar, în Germania. Am plecat deja şi, în măsura în care voi fi solicitat aici – şi separat, şi cu Lotus -, voi veni cu mare plăcere. Dar baza e acolo, în Germania”, a declarat Minculescu.

Artistul a vorbit despre turneul unplugged pe care îl va face în România şi despre piesele pe care le va cânta. „Piesele au fost alese în funcţie de simpatiile mele din rock-ul mondial.
M-am bucurat mult pentru că am cam fost gând la gând cu bucurie cu Judy, chitaristul”
, a afirmat acesta.

„Trebuie definitivate piesele noi pe care le aveau deja. Am participat şi eu la trei, care au apărut ulterior. E una foarte frumoasă, a basistului, se cheamă Kingdom of Dreams. E cu violoncel, cu harpă”, a mai spus el.

Cruistian Hrubaru a vrut să afle când va fi gata noul album al trupei Lotus. „Trebuie făcut fără grabă. Eu nu mai sunt acum sub presiunea niciunui obiectiv. Ştii cum se spune: lucrurile mici fac lucrurile mari sau Dumnezeu stă şi în detalii.
Trebuie să fii foarte atent la o chestie care rămâne posterităţii. Numai că aici am noroc cu rigurozitatea şi cu profesionalismul lor desăvârşit”
, a răspuns acesta, vorbind despre colegii din noua trupă.

Minculescu a fost întrebat şi dacă va mai cânta piese din repertoriul Iris. „Poate, în virtutea a ceea ce a fost. De ce nu? Dar nu vreau să mă leg foarte mult de ce a fost. Sigur, a fost o etapă foarte importantă din viaţa mea şi aş vrea să lămuresc că meciul nu a fost cu băieţii, ci pe mine m-a învins realitatea românească şi aşa-zisul showbiz, care, de fapt, nu există”, a afirmat acesta.

„Avem o propunere pentru a deschide concertele Uriah Heep din Germania, din aprilie până în august.
Sunt nişte vorbe, sunt propuneri. Discutăm cu managementul lor”
, a spus invitatul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod