Constantina Dita sprijina campania "Vreau in clasa a noua!"

4 Februarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Constantina Dita sprijina campania

Constantina Dita, castigatoarea maratonului de la Beijing, s-a alaturat campaniei "Vreau in clasa a noua!", care sprijina copiii defavorizati din mediul rural sa mearga la liceu.

Dita, desemnata Sportiva Anului 2008, va acorda o bursa scolara, pe durata celor patru ani de liceu, unei eleve aflata in imposibilitatea de a-si continua studiile din cauza dificultatilor financiare ale familiei sale.

Sportiva a declarat: "2008 a fost un an extraordinar pentru mine si m-am hotarat sa impart bucuria si reusitele mele cu copii la fel de muncitori, dar cu mai putina sansa.
Asa m-am decis sa ma alatur programului 'Vreau in clasa a noua!' si, la scurt timp, am ales-o pe Alina, fetita pe care o voi sustine cu o bursa scolara de-a lungul celor patru ani de liceu.".


Dita a continuat: "Si eu faceam zilnic naveta, ma trezeam de dimineata pentru a ajunge la antrenament in Targu Jiu, apoi la scoala. Acasa ajungeam foarte tarziu. Stiu cat de greu este sa lupti pentru visul tau si stiu cat de important este sa fie cineva alaturi sa te sprijine, de aceea am devenit donator in programul 'Vreau in clasa a noua!'".

Persoanele care doresc sa devina donatori si, astfel, sa sprijine financiar un copil sa isi continue studiile se pot inregistra pe platforma online a programului, www.vreauinclasanoua.ro. Costurile lunare necesare sustinerii unui copil la liceu prin acest proiect sunt de 250 lei.
In cazul in care un donator nu poate acoperi intreaga suma, acesta poate opta pentru plata a minimum 100 lei, urmand ca organizatorii campaniei, World Vision Romania, sa stranga fonduri pentru completarea diferentei.

Sprijinul poate consta in acoperirea costurilor pentru masa, cazare in orasul unde este localizat liceul (internat sau gazda), transport pentru elevii care se deplaseaza zilnic din sat la liceu, rechizite scolare, imbracaminte, incaltaminte etc.

In anul 2007, 75% dintre elevii din mediul rural nu au urmat liceul.
Una dintre cauzele principale care ii impiedica pe elevi sa isi continue studiile ramane situatia materiala precara a familiei.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod