Concertul German Brass – perfectiune tehnica si muzica incantatoare, aseara la Ateneul Roman

Concertul German Brass a fost unul dintre punctele forte ale Festivalului Sergiu Celibidache, din acest an. Cu ovatii in picioare, mai bine de 20 de minute, publicul si-a exprimat respectul pentru cei 11 muzicieni, membri ai German Brass.

Concertul German Brass – perfectiune tehnica si muzica incantatoare, aseara la Ateneul Roman.

Concertul German Brass a fost unul dintre punctele forte ale Festivalului Sergiu Celibidache, din acest an. Cu ovatii in picioare, mai bine de 20 de minute, publicul si-a exprimat respectul pentru cei 11 muzicieni, membri ai German Brass.

Ansamblul, fondat cu 30 de ani in urma, de catre prim cornistul remarcat si instruit de Sergiu Celibidache, Wolfgang Gaag, a interpretat in mare parte aranjamente ale unor lucrari bine cunoscute de public, aranjamente ce au fost realizate de catre Matthias Hofs, trompetist virtuos de exceptie. Lucrari de Baston, Bach, Rossini, Wagner si Verdi au fost redate prin culori incredibile si momente de o virtuozitate tehnica la cel mai inalt nivel.

De la registrul grav la cel inalt al tuturor instrumentelor, exploatarea acestora a dovedit nivelul professional inalt al ansamblului. Publicul a fost extaziat.

In cea de a doua parte, denumita “German Brass around the world”, ansamblul a oferit publicului momente de umor, intepretand lucrari ce apartin unor stiluri muzicale diferite, de la Swing la Tango, de la Dixie la Polca. Sunetul cald si perfectiunea tehnica, care au facut seara 2 iulie 2012 una de neuitat, vor ramane pentru mult timp in memoria publicului.
 
Seria de concerte dedicate Maestrului sergiu Celibidache continuă şi în această seară cu un RECITAL MUZICA DE CAMERA. O intreaga suita de artisti faimosi din lumea muzicii simfonice vin sa-si uneasca talentele pentru un extraordinar recital de muzica de camera sub denumirea “Celi’s friends”: CVARTETUL HENSCHEL, IDA HAENDEL (Vioara), MISHA DACIC (Pian), DORIN MARC (Contrabas), WOLFGANG GAAG (Corn), HELMUT NICOLAI (Viola).

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart - Homquintett KV 407
Felix Mendelssohn Bartholdy - Quartett op.80 in fa minor
Ernest Chausson - Poeme op 25 pentru vioara si pian
Franz Schubert - Trout Quintet

BILETE LA CONCERTELE DIN PERIOADA 30 IUNIE – 7 IULIE POT FI ACHIZIŢIONATE PRIN REŢEAUA EVENTIM (Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas, Cărtureşti) ŞI ONLINE PE WWW.EVENTIM.RO

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod