Compozitorul Maurice Jarre a murit

30 Martie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Compozitorul Maurice Jarre a murit

Compozitorul francez Maurice Jarre, cel care a scris muzica pentru productiile cinematografice "Doctor Zhivago", "A Passage to India" si "Lawrence of Arabia", pentru care a primit trei premii Oscar, a decedat duminica, 29 martie, la Los Angeles. Jarre s-a stins din viata la varsta de 84 de ani, fiind bolnav de cancer, informeaza BBC.co.uk.

De-a lungul carierei, a compus muzica pentru 150 de filme, printre care amintim "Dead Poets Society", "Ghost" sau "The Damned".
De asemenea, Jarre a scris si muzica simfonica pentru teatru, balet si televiziune, inclusiv pentru mini-seria din anul 1977, "Jesus of Nazareth", regizata de Franco Zeffirelli.

Maurice Jarre s-a stabilit in Statele Unite ale Americii in anii '60, a fost casatorit de patru ori, iar fiul sau este Jean-Michel Jarre, celebru compozitor si producator de muzica electronica.

Ultima sa aparitie publica a avut loc in luna februarie, la Festivalul de Film de la Berlin, unde a fost recompensat cu un premiu pentru intreaga cariera.

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a adus un ultim omagiu marelui compozitor, afirmand:
"Lucrand cu unii dintre cei mai mari realizatori de filme din lume, Maurice Jarre a demonstrat ca muzica este la fel de importanta ca si imaginile pentru a realiza un film minunat si de succes".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod