Ce cred bărbaţii despre frumuseţea femeilor

Mulţi bărbaţi cred că femeile sau partenerele lor de viaţă dobândesc frumuseţea în mod natural, relevă un studiu recent. Mai puţin de o treime dintre femei împart însă acelaşi punct de vedere cu bărbaţii.
Frumuseţea femeilor a fost un subiect intens dezbătut de-a lungul anilor, bărbaţii având puncte de vedere diferite cu privire la acest aspect comparativ cu sexul opus, scrie ziarul britanic Daily Mail, citat de agenţia Mediafax.

Conform unui studiu care abordează acest subiect, 90% dintre bărbaţi sunt de părere că femeile se nasc pur şi simplu frumoase. Cu toate acestea, bărbaţii nu iau în calcul toate "ritualurile" de înfrumuseţare prin care trece fiecare femeie pentru a fi frumoasă.

Un sfert dintre femeile intervievate în acest studiu au recunoscut că au cel puţin un secret de frumuseţe, în timp ce 23% dintre acestea au mărturisit că nimeni nu ştie toate procesele prin care trec pentru a deveni frumoase.

În fruntea listei cu gesturi de înfrumuseţare ale femeilor se află epilatul, iar 27% dintre acestea recunosc că acest truc ar fi cel mai jenant secret de înfrumuseţare pe care partenerul de viaţă l-ar putea afla.

Alte locuri fruntaşe din lista acestor trucuri sunt ocupate de teama ca partenerul să le observe părul de la subraţ (35%), să le ia în seamă picioarele butucănoase (23%) sau să observe firele albe de păr (12%).


Femeile se tem totodată ca bărbaţii din viaţa lor să nu afle că: îşi epilează tenul (94%), îşi epilează zonele intime (90%), îşi înălbesc dinţii (90%), îşi aplică bronz fals (79%), îşi pensează sprâncenele (41%) sau că îşi vopsesc părul (36%).

"La o vârstă la care foarte puţine lucruri rămân tabu foarte multe femei preferă încă să păstreze anumite lucruri private, crezând că întotdeauna există loc de puţin mister chiar şi în relaţiile cu partenerul de viaţă. Ştiind că părul tău arată nemaipomenit îţi dă multă încredere în tine ca femeie.
Cu toate acestea, foarte multe ritualuri de înfrumuseţare nu sunt scene tocmai romantice de văzut. Femeile preferă să păstreze secrete aceste obiceiuri de înfrumuseţare, pentru a putea apărea în faţa partenerilor lor mai naturale şi mai sexy"
, a declarat psihoterapeutul Rachel Shattock Dawson.

Studiul desfăşurat a mai scos în evidenţă faptul că femeile se străduiesc foarte tare pentru a arăta bine nu numai pentru parteneri dar şi pentru ele. Pentru anumite reprezentante ale sexului frumos, motivaţia are un alt scop. Mai exact, anumite femei se vopsesc, de exemplu, într-o anumită nuanţă de culoare diferită de cea cu care s-au născut, motivând modificarea prin faptul că această culoare li se potriveşte de fapt mult mai bine.    

În plus, studiul relevă că aceste trucuri de înfrumuseţare ar putea de fapt să ajute relaţia de cuplu, întărind încrederea dintre cei doi, notează Daily Mail.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marius pe 6 Oct 2012, 20:28
    Pentru IO

    Ai dreptate ! Barbatul apreciaza faptul ca partenera isi ingrijeste zonele intime (lama, ceara, etc).

    2
    1

  • Xael pe 4 Oct 2012, 01:13
    P.S.

    Mariti si voi nr de caractere pentru un comment.

    4
    0

  • Xael pe 4 Oct 2012, 01:11
    lol?

    Ok, nu stiu care o fi bou trepanat de crede ca prietena, sotia etc , nu e fluffy in zonele intime si ea de fapt se epileaza si de aia e neted locul. Faptul ca folosesc bronzul fals.. omule e la mintea gainii, o vezi pe aia azi alba ca varul si maine neagra nu trebuie sa fii un geniu sa iti dai seama ca a folosit bronz fals. Studiul desfasurat? cine naiba face studii de genul asta? "motivând modificarea prin faptul că această culoare li se potriveşte de fapt mult mai bine." Umm eu port o bratara pt ca imi sta bine cu ea oare se face un studiu unde pot zice lucrul asta? "studiul relevă că aceste trucuri de înfrumuseţare ar putea de fapt să ajute relaţia de cuplu"

    10
    0

  • IO pe 4 Oct 2012, 00:35
    Nu-mi vine sa cred ce am citit

    CITEZ : "Femeile se tem totodată ca bărbaţii din viaţa lor să nu afle că: îşi epilează zonele intime (90%)" Nu stiu din ce an este acest sondaj, poate 1900 toamna. Orice barbat este constient ca femeile nu sunt "chele" in zonele intime si daca le gasesc in aceasta stare, cel mai probabil este vorba despre o interventie (lama, ceara, etc) De ce sa-ti fie rusine ca te ingrijiesti? Nu inteleg si mi se pare de-a dreptul aberanta aceasta asa-zisa pudibonderie intr-o lume in care pe 90% din paginile ziarelor si conturi de socializare diverse doamne si domnisoare isi expun mai mult decat e necesar. Deci unde acel procent de 90% dintre femei atat de rusinos??? PS : frumusetea nu tine de epilari si trataente faciale sau de par. Tin de ingrijire, igiena si respect de sine.

    20
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod