"Caravana Cinematografica", obtine finantare de stat in Germania

Facebook Twitter Comenteaza


Ecranizare dupa proza cu acelasi titlu de Ioan Grosan, "Caravana Cinematografica" este cel de-al doilea film de lung-metraj al regizorului Titus Muntean, dupa debutul din 2003 cu filmul "Examen".

Filmul, o coproductie romano-germana intre Libra Film si Kombinat Film, a obtinut recent o finantare de 150.000 euro din partea MDM (Mitteldeutsche Medienforderung GmbH), fond regional german de finantare a productiei cinematografice. Filmul beneficiaza de asemenea de sprijinul Centrului National al Cinematografiei, fiind castigator la concursul de proiecte CNC 2007.
De asemenea, a fost premiat cu "Best Pitch Award" la Baltic Event, concursul de proiecte organizate la Tallinn in 2007 si cu un premiu pentru dezvoltarea scenariului, de catre SEE Cinema Network.

"Caravana Cinematografica" este o comedie neagra plasata in Romania anilor '60: un camion vechi, transformat intr-o caravana cinematografica, ajunge intr-un sat izolat de munte din Transilvania unde ploua cu galeata, pentru a proiecta filme rusesti de propaganda.

Mircea Diaconu, Dorian Boguta si Iulia Luminare sunt protagonistii acestui film ale carui filmari incep pe 22 octombrie 2008 si vor avea loc in apropiere de Savarsin.

Producatorii filmului sunt Tudor si Oana Giurgiu (din partea Libra Film), imaginea va fi semnata de operatorul Vivi Dragan Vasile, iar autorii decorurilor si costumelor sint Cristian Niculescu si Viorica Petrovici, doi colaboratori apropiati ai regizorului Radu Mihaileanu.

Titus Muntean este unul dintre cei mai apreciati regizori romani.
Filmul sau de debut, "Examen", a fost bine-primit atat de public, cat si de critici, a fost prezentat in cateva festivaluri de film in Europa si a castigat trei premii UCIN (pentru regie, cel mai bun actor si montaj). In 2006, Titus Munteanu a semnat regia unuia dintre cele mai apreciate seriale TV din ultimii ani – "Lombarzilor 8", dar si a documentarului "Dragus".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod