"Batman" vine la Pro Cinema

Facebook Twitter Comenteaza


Un supererou in cautarea dreptatii, "Batman" vine la Pro Cinema pentru a reinstaura ordinea intr-un oras in care criminalii fac legea. "Batman", "Batman se intoarce" si "Batman Forever" sunt filmele care spun povestea Cavalerului Negru. Ziua un bogatas afemeiat si extravagant, noaptea un justitiar solitar, Batman ramane la aproape 70 de ani de la crearea sa, un personaj care a trecut granita benzilor desenate si a ajuns subiect de filme cu bugete si incasari record, dar mai ales cu milioane de fani de toate varstele.

Nume mari de la Hollywood au fost atrase de mirajul personajului Omului Liliac. "Batman", primul film din seria ecranizarilor hollywoodiene, va fi difuzat pe 16 august de la ora 23.00. Regizat de Tim Burton, nominalizat la Oscar in 2006, "Batman" il are in rolul principal pe Michael Keaton, nominalizat in 2003 la un Glob de Aur si unul din actorii preferati ai regizorului.
Pentru ca valoarea oricarui erou reiese din cea a inamicului pe care il invinge, Jack Nicholson joaca in "Batman" rolul lui Joker, un criminal psihotic pregatit sa instaureze anarhia in Gotham City. Joker, "versiunea psihopata a lui Bugs Bunny" dupa cum si-a numit Nicholson personajul, a reusit performanta de a atrage atentia telespectatorilor poate chiar mai mult decit insusI Batman.

Jack Nicholson a fost recomandat pentru rolul lui Jocker chiar de creatorul lui Batman, Bob Kane, iar personajul s-a clasat pe locul 45 in topul celor mai buni 100 de eroi pozitivi si negativi realizat de Institutul American de Film. Pelicula a fost nominalizata in 1990 la premiul Oscar pentru decoruri, iar Jack Nicholson a fost nominalizat la Globul de Aur pentru "cel mai bun actor intr-un rol secundar".
Castigator al premiului People’s Choice pentru cel mai bun film si nominalizat la premiul Grammy pentru cel mai bun cantec original, "Partyman", interpretat de Prince, "Batman" a inregistrat incasari record in valoare de 60 de milioane de dolari.

Tim Burton si Michael Keaton si-au reunit fortele in "Batman se intoarce", difuzat la pe 23 august de la ora 23.00, iar acestora li s-au alaturat alte nume sonore ale cinematografiei, precum Michelle Pfeiffer, Danny DeVito, sau Christopher Walken. "Batman se intoarce" a fost nominalizat la Oscar in 1993 pentru cele mai bune efecte vizuale si cel mai bun machiaj, pentru personajul Pinguinului, interpretat de Danny DeVito. Machiajul Pinguinului a fost tinut in mare secret de producatori, iar Danny DeVito nu a avut voie sa divulge detalii despre acesta nici macar familiei sale.
Pentru rolul lui Catwoman, Michelle Pfeiffer a schimbat peste 60 de costume in valoare a 1000 de dolari fiecare, dar eforturile au meritat, actrita fiind nominalizata la premiul MTV pentru "cea mai atractiva actrita". Pfeiffer a mai fost nominalizata la un premiu MTV pentru "cel mai frumos sarut", alaturi de Michael Keaton, iar Danny DeVito a primit si el o nominalizare pentru "cel mai bun personaj negativ".

"Batman Forever", cel de-al treilea film din seria "Batman", difuzat pe 30 august de la ora 23.00, a adus o schimbare de viziune, Joel Schumacher fiind de aceasta data regizorul filmului. Batman este de aceasta data interpretat de Val Kilmer, care a aflat ca este dorit pentru rolul Omului Liliac in timp ce vizita o pestera de lilieci in Africa.
Kilmer a considerat ca este un semn si a acceptat rolul imediat, fara sa citeasca scenariul. Un personaj mereu inconjurat de femei frumoase, Bruce Wayne o are de aceasta data la brat pe Chase Meridian, interpretata de castgatoarea unui premiu Oscar, Nicole Kidman. Tommy Lee Jones decide soarta inamicilor sai dand cu banul in rolul lui Two Face, iar Jim Carey face farse distrugatoare in rolul lui The Riddler. Nominalizat la trei premii Oscar in 1996, filmul are si o coloana sonora speciala, realizata de U2 si nominalizata la un Glob de Aur si un premiu MTV.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod