Balul de Caritate de Halloween 2008 a starns 410.000 euro

28 Octombrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Pentru al patrulea an consecutiv, portile Palatului Parlamentului s-au deschis sambata, 25 octombrie, pentru a primi participantii la Balul de Caritate de Halloween organizat de Asociatia Ovidiu Rom.

Evenimentul a avut ca scop strangerea de fonduri pentru derularea initiativei nationale "Fiecare Copil in Scoala", urmarind in acelasi timp sa atraga atentia publicului larg asupra importantei pe care o are educatia in modelarea destinelor copiilor, in special a celor proveniti din familii sarace.

Editia din acest an a fost dedicata eroilor si i-a avut ca maestri de ceremonii pe Paula Herlo si Cristian Leonte. Printre invitati s-au numarat primul ministru Calin Popescu-Tariceanu, Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, Ilie si Amalia Nastase, importanti oameni de afaceri, jurnalisti si personalitati din showbiz.


Sub sloganul "Tara, tara, vrem eroi!", organizatorii au invitat participantii sa se costumeze in eroul sau eroina preferata. Acestia au optat intre personaje istorice precum Regina Maria, Elisabeta I, Tutankammon, Cleopatra sau Napoleon, personalitati precum Shakespeare, Einstein, Audrey Hepburn, Michael Phelps, Frida Khalo, si legende precum Indiana Jones sau Robin Hood.

In discursul de bun venit, Bogdan Olteanu, sub patronajul caruia s-a desfasurat evenimentul, a subliniat importanta sprijinirii initiativei "Fiecare Copil in Scoala", o strategie pe termen lung pentru ridicarea nivelului educational al copiilor proveniti din medii dezavantajate.

Co-fondatoarele Asociatiei Ovidiu Rom, Leslie Hawke si Maria Gheorghiu, au vorbit apoi despre cei patru pasi pe care ii propune metodologia "Fiecare Copil in Scoala" in vederea eradicarii abandonului scolar porvocat de saracie si au prezentat modul in care au fost utilizati banii stransi la editia precedenta a balului.


Si pentru ca in acest au fost celebrati eroii, premiile Asociatiei Ovidiu Rom au fost acordate de aceasta data eroilor locali – doi profesionisti intens implicati in viata comunitatii prin sprijinirea unor actiuni cu caracter umanitar si social: Alexandra Tinjala si Radu Florescu.

A urmat licitatia cu strigare, prezentata de Cabral, Bryan Jardine si Stacy Quinney, in cadrul careia geanta Versace HIT donata de Demi Moore s-a vandut cu 7.000 de euro, iar colierul Damiani oferit de Gwyneth Paltrow a fost adjudecat contra sumei de 13.000 de euro.

Printre atractiile serii s-au numarat si cele peste 60 de premii la tombola sponsorizata de Raiffeisen Bank, prezentata de Nono Semen de la ProFM, avand valori cuprinse intre 150 si 2000 de euro.

Concursul de costume a avut zece finalisti si patru castigatori: Bart Sidles, alias Michael Phelps, a castigat premiul pentru cel mai creativ costum, constand intr-un weekend romantic la Carol Parc Hotel, in timp ce Larisa Petrini, costumata in Audrey Hepburn, si-a adjudecat premiul pentru cea mai buna asemanare cu personajul, constand intr-un Blackberry oferit de Vodafone Romania.


Helene Florescu si Tiberiu Capudeanu au castigat la egalitate premiul pentru cel mai eroic costum, constand intr-un voucher de 500 de euro de ciocolata Venchi, pentru costumele Marianne de la Revolution si Connan the Barbarian.

Seara a fost animata de care Haydn Deane Band, urmat de Damian & Brothers, care au deschis petrecerea cu care a culminat evenimentul, invitand oaspetii la dans. DJ Johnny de la Fratelli si Tom Wilson au mentinut atmosfera incendiara pe ringul de dans pana spre orele diminetii.

Suma estimativa stransa la aceasta editie a balului de Halloween s-a ridicat la peste 410.000 euro, din care sub 10% reprezinta cheltuieli de organizare, restul fiind alocati programului "Fiecare Copil in Scoala" pentru anul viitor.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod