Aylin nu ratează niciun Bairam

Într-un interviu acordat Mirunei, actriţa şi cântăreaţa de origine turcă vorbeşte despre copilărie, bairam şi bucătăria turcească.

Miruna, prezentatoarea emisiunii Jurnal pentru copii, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă si duminică, de la 09.30, la Digi24, a reuşit să afle de la  Aylin Cadir cum îmbină muzica şi… bairamul.

Cântăreaţa, care a copilărit în Dobrogea, într-un sat de turci, îşi aminteşte cu nostalgie de copilăria din curtea bunicii, de la care a învăţat să culeagă mure şi flori pe care să şi le pună în păr.

Copil fiind, Aylin mergea des la bairam, obicei pe care îl păstrează şi acum. “Bairam în română are sensul de petrecere, dar în limba turcă înseamnă o sărbătoare religioasă care are loc de două ori pe an.

Se adunau copiii dimineaţa la moschee şi asteaptau să termine bărbaţii rugăciunea şi plecam prin sat să colindam, ne duceam cu sacoşele şi până pe la ora 12 se aduna fiecare la casa lui şi începea să mănânce dulciurile din pungă.”



Mai multe detalii despre retetele secrete ale lui Aylin de chiftele şi supă de linte, sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 09.30, la Digi24,  în cadrul emisiunii Jurnal pentru copii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod