Arhitecta Oana Stănescu, colaboratoare a rapperului Kanye West, elogiată în The New York Times

Colaborarea cu directorul de creaţie al lui Kanye West este încă o recunoaştere a succesului de care se bucură Oana Stănescu


"Îmi amintesc că mă ascundeam la subsol, dormeam pe podea, în camere care nu aveau ferestre", spune arhitecta română.

Oana Stănescu a studiat arhitectura la Universitatea Politehnică din Timişoara. În timpul celui de-al şaselea an, a primit o bursă la REX New York, o divizie a prestigiosului Office of Metropolitan Architecture.

Ulterior, a lucrat la alte câteva firme de arhitectură de top, inclusiv Sanaa din Japonia, Herzoz & de Meuron în Elveţia şi Architecture for Humanity în Africa de Sud, înainte de a se angaja la compania Family din New York, în 2013.

"La un moment dat, mama mi-a spus: «Sunt suficient de multe continente pentru tine»"
, spune arhitecta originară din Reşiţa.

În prezent, locuieşte într-o casă însorită din Harlem, New York, pe care o împarte cu mai mulţi prieteni şi un câine numit Perry, şi predă cursuri de design arhitectural la Universitatea Columbia, aflată în apropiere, scrie ziarul citat de Mediafax.

Cel mai faimos client al său a rămas rapperul Kanye West, cu care a lucrat la mai multe proiecte.

Cei doi s-au cunoscut atunci când rapperul a angajat Office of Metropolitan Architecture pentru a crea decorurile pentru scurtmetrajul său "Cruel Summer", care a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2012.


Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod