ARA Art prezintă spre licitaţie peste 100 de lucrări de artă clasică şi de avangardă

ARA Art Collection organizează o licitaţie cu tema Clasicitate versus Avangardă, în cadrul căreia sunt reunite peste 100 de lucrări de artă plastică şi decorativă sub semnatura unor artişti remarcabili din perioade de creaţie începând cu secolul 19 până în prezent. Evenimentul are loc la Casa Capşa, miercuri, 9 aprilie, la ora 19.

Una din piesele cheie ale licitaţiei este „Pe Malul Senei” de Nicolae Grigorescu. Lucrarea este inspirată de perioada petrecută de autor la studii la Şcoala de Belle-Arte la Paris, unde îşi desăvârşeşte educaţia pictorală prin asimilarea unor modalităţi artistice inovatoare pre-mergătoare stilului impresionist. Parcursul artistic al lui Grigorescu demonstrează o afinitate specială pentru peisaj, prin abordarea unei diversitaţi de teme ale genului. „Pe Malul Senei” este una din compoziţiile sale de referinţă ce codifică nota specifică a colțului de lume surprins în ulei pe lemn.

În plus, din opera aceluiaşi autor, va fi expusă spre licitaţie şi o compoziţie de cărbune pe hârtie cu titlul “Femeia cu Voal”.

113. NICOLAE GRIGORESCU
(1838-1907)  – Pe malul Senei

Expoziţia este completată de lucrări ale autorilor Nicolae Tonitza (48. Copacul, opera realizată în tuş), Lucian Grigorescu (50. Veneţia, guaşă vernisată pe hârtie; 87. Balcic, pictura realizată în ulei pe carton), Stefan Luchian (61. Bachus, tehnică mixta: conte şi acuarelă pe hârtie), Nicolae Dărăscu (49. Veliere la Ţărm) şi mulţi alţii.  De asemenea, Ara Art Collection oferă spre licitaţie două lucrări de artă plastică ale Reginei Maria: Irişi (poziţia 37) şi Maci (poziţia 38), realizate în acuarelă pe hârtie şi semnate dreapta sus, cu negru – MARIE.

Din zona curentelor avangardiste, Ara Art Collection anunţă prezenta unor lucrări ale unor artişti de referinţă precum: Jules Perahim (100.
Himere, compoziţie suprarealistă realizată în ulei pe pânză), Hans Mattis Teutsch (103. Flori de suflet, lucrare în ulei pe carton, semnată în monogramă) şi mulţi alţii. Consultanţa de specialitate pentru lucrările prezente în licitaţie este oferită de Corina Sandu, istoric de arta, de Doina Punga, Profesor Universitar Doctor în Istorie şi Expert în arta, de Dr. Conf. Ariadna Zeck, expert în artă şi de alţi specialişti naţionali şi internaţionali care au dat expertiza unor lucrări intrate în licitaţie.  Lucrările şi detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul Galeriei de Arta şi Casei de Licitaţii ARA Art Collection, www.araart.ro.



Casa de licitaţii ARA Art Collection s-a deschis în septembrie 2010, având însă activitate de galerie încă din anul 2005.

Galeria s-a remarcat în activităţi de ambientare a diferitelor spaţii cu lucrări de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alături de instituţii culturale şi educaţionale de referinţă din România (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.). In plus, oferă consultanţă de specialitate asupra stării de conservare şi furnizează soluţii de panotare corecta a lucrărilor din importante colecţii private.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod