Annie Leibovitz, aproape de faliment

de Ileana Voicu Ghinea, 22 August 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Annie Leibovitz, aproape de faliment

Dinastia Anniei Leibovitz, poate cea mai apreciata fotografa de portrete din America, este pe cale sa se prabuseasca, informeaza Mediafax, care citeaza presa internationala. Mai cunoscuta decat manechinele pe care le-a pozat, artista a apelat, in decembrie 2008, la o institutie financiara, care i-a imprumutat o anumita suma de bani, in schimbul ipotecii asupra operelor sale.

Montieth Illingworth, purtator de cuvant al companiei Art Capital, a declarat ca societatea ii cere lui Annie Leibovitz sa respecte termenii contractului si ca este autorizata sa vanda bunurile artistice si imobiliare ale celebrei artiste pentru a-si recupera datoria.

In afara arhivelor fotografice, evaluate la 50 de milioane de dolari, potrivit New York Times, artista si-a ipotecat casa - o cladire intreaga in Greenwich Village, Manhattan, dar si o a doua resedinta, situata in Rhinebeck, in nordul orasului New York.

Daca celebra fotografa isi va declara falimentul, justitia va trebui sa decida bunurile care vor fi vandute pentru achitarea datoriilor acesteia. Societatea financiara Goldman Sachs a intrat si ea in joc, saptamana aceasta, afirmand ca detine o parte din drepturile asupra datoriei lui Annie Leibovitz. Insa Art Capital, compania cunoscuta si sub eticheta de "muntele de pietate al milionarilor", a transmis o notificare: "Goldman Sachs nu are niciun drept contractual care sa o autorizeze sa intre in contact cu Annie Leibovitz".

Annie Leibovitz nu a avut niciodata reputatia unei persoane care stie sa isi administreze bunurile. In anii '80, cand American Express a angajat-o pentru o campanie publicitara, presa a aflat ca micul card verde din plastic al acesteia a fost refuzat de mai multe ori in trecut.

Foto: Mediafax

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod