Andreea Raicu: „Depresia e o boală. O ştiu“

Vedeta mărturiseşte că a trecut prin foarte multe momente grele şi îi înţelege pe cei care suferă de depresie. Ea spune că "depresia e o boală" care trebuie tratată cu mare atenţie.
"Vă spun din proprie experienţă: am trecut prin foarte multe momente grele, momente care acum mă ajută să îi înţeleg pe cei care suferă de depresie. Am fost acolo şi ştiu cât de greu e. Mai ales că ea survine unui apogeu: de cele mai multe ori, exact după ce am reuşit să ajungem în vârful muntelui, unde cei din jurul nostru ne spun ca vom găsi un cufăr cu minuni, o lampă din care vom scoate soluţiile tuturor problemelor, picăm abrupt în prăpastia depresiei. Pentru că am luptat să ajungem la nişte împliniri pe care nu ni le doream cu adevărat, dar le-am adoptat pe nemestecate, împrumutându-le cu titlul de valoarea absolută de la cei din jur", a dezvăluit fosta prezetantoare de televiziune pe blogul său.

Povestind din experienţa sa, Andreea Raicu le recomandă celor care suferă de depresie să nu ezite şi să ceară ajutorul specialiştilor: "Oamenii nu discută despre depresie, nu caută ajutor specializat – încă nu suntem suficient de educaţi, ca societate, încât să nu ii mai privim pe cei care merg la psiholog ca pe nişte nebuni cu acte în regulă – şi o ignoră până în punctul în care nu îi mai fac faţă şi cedează nu numai emoţional, ci şi fizic...
Vă rog, nu vă fie teamă să apelaţi la un specialist când aveţi momente mai dificile în viaţă. Nu vă fie teamă să plângeţi, să vă eliberaţi de stres, să le vorbiţi oamenilor din jurul vostru despre greutăţile pe care le înfruntaţi şi gândurile care vă macină. Trăiţi fiecare stare, permiteţi-vă să aveţi o zi proastă, să fiţi trişti, să renunţaţi la competiţia în care v-au împins pretenţiile celorlalţi."
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod