Andreea Marin s-a imbratisat cu un lepros la „Pretuieste Viata”

Andreea Marin a prezentat aseara, in cadrul emisunii „Pretuieste Viata”, cazuri deosebit de emotionante. Printre acestea si cel al singurei comunitati de leprosi din Romania. Vedeta a invitat, in premiera absoluta intr-un studio de televiziune, cativa din membrii comunitatii. Pe unul dintre acestia l-a imbratisat pentru a sublinia mesajul ca aceasta boala nu este contagioasa, iar suferinzii nu trebuie marginalizati.

Andreea Marin a avut in cadrul celei de-a cincea editii a emisiunii „Pretuieste Viata” cazuri incredibile de oameni invingatori, campioni mondiali, inscrisi in Cartea Recordurilor, dar si cazuri sociale si umanitare impresionante.

Unul dintre acestea i-a vizat pe membrii ultimei comunitati de leprosi din Romania. Mai exact, 16 oameni care locuiesc in izolare la Tichilesti, si care sunt ingrijiti de ani buni de doctorul Razvan Vasiliu. Sunt opt barbati si opt femei care isi traiesc viata intr-un mod cat se poate de simplu si care si-au intemeiat familii si muncesc ca niste oameni normali.

Cu toate acestea, se lovesc inca de mentalitati invechite, cum ca lepra, boala de care sufera, ar mai fi contagioasa. Medicii subliniaza faptul ca bacilul Hansen, contactat de om, este distrus odata ce se administreaza tratamentul corespunzator, astfel ca, in prezent, singurii bolnavi din Romania nu prezinta niciun pericol pentru cei din jur.

Andreea Marin a tinut sa sublinieze acest lucru si a recurs, in cadrul emisiunii, la un gest nobil: l-a imbratisat cu drag pe unul dintre membrii comunitatii, in direct, in platoul emisiunii. „Boala aceasta isi pune amprenta pe chipul oamenilor, dar nu le anuleaza calitatile”, a declarat Andreea Marin.

In cadrul emisiunii „Pretuieste Viata” a fost prezentat cazul Ancai Bucur, cea care a castigat titlul Miss Fitness Universe, si care este apreciata mult mai mult peste hotare decat in Romania, desi si-a dus tara natala pe cele mai inalte culmi in acest domeniu.

Apoi, telespectatorii i-au putut cunoaste pe Andra si Razvan Gogan, cei doi copii romani care au intrat in Cartea Recordurilor pentru „Cel mai lung concert sustinut de un copil”, respectiv, „Cel mai tanar presedinte pentru o zi”, si care participa la concursuri de dans si imprima voci pentru personajele Disney.

La „Pretuieste Viata” l-am cunoscut si pe Lucian Mustata, un tanar orfan care s-a ambitionat sa isi depaseasca conditia, a urmat facultatea de Cibernetica, a absolvit doua mastere, la SNSPA Stiintele Politice si Managementul Informatiei la ASE, lucreaza part-time la o firma de IT si ca freelancer pentru a construi websiteuri si care a reusit, prin forte proprii, sa isi cumpere un apartament prin programul Prima Casa. Echipa Pretuieste Viata i-a facut lui Lucian o surpriza mobilandu-i complet apartamentul de trei camere.

In final, telespectatorii au putut afla povestea Centrului Daniel din Bacau, locul unde sunt ingrijiti copiii cu boli neuro-motorii, infiintat si sustinut de Marioara Popa, cea care si-a pierdut baiatul rapus de panencefalita screlozanta subacuta (PESS).

Editia de duminica seara prezentata de Andreea Marin  a reusit performanta de a ramane pe podium in topul audientelor vreme de 90 de minute.
In intervalul orar 22:15-23:45, “Pretuieste Viata” s-a clasat pe locul trei in topul televiziunilor generaliste, dupa PRO TV si Antena 1, pe un rating calculat All Urban.
Astfel, pe intervalul calculat intre 22:15-23:45, emisiunea a inregistrat, pe sferturi de ora, urmatoarele cifre de rating: 3,6 rtg cu 6,6% shr, 3,7 rtg cu 7,5% shr, 3,1 rtg cu 6,8% shr, 3,0 rtg cu 7% shr, 2,8 rtg cu 7,3% shr si 2,6 rtg cu 7,5% shr.

1 din 11

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod