Anca Poteraşu Gallery duce România la Preview Berlin-The Emerging Art Fair 2011!

26 August 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Anca Poteraşu Gallery duce România la Preview Berlin-The Emerging Art Fair 2011!

România se va afla anul acesta la cea de-a şasea participare la târgul de artă Preview Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente artistice din Europa, dedicat promovării galeriilor şi artiştilor tineri. Evenimentul va avea loc în perioada 9-11 septembrie, într-un spaţiu neconvenţional: o hală din fostul aeroport Tempelhof.

Cea care va reprezenta România şi artiştii români la ediţia de anul acesta este Anca Poteraşu. Pasionată de artă contemporană, aceasta a iniţiat în 2009 proiectul spaţiului alternativ Little Yellow Studio, aducând o notă personală expoziţiilor de grup şi tematice, a performance-urilor, întâlnirilor şi discuţiilor interactive.

În 2011, proiectul a trecut de la stadiul de studio la cel de galerie.


Galeria Anca Poteraşu este un spaţiu dedicat artei contemporane, care sprijină arta românească contemporană şi reprezintă atât artişti consacraţi, precum şi tineri artişti pe care îşi propune să îi introducă în circuitul artei internaţionale.  

“Participarea la Preview Berlin este o mare bucurie pentru mine. Este o concretizare a muncii noastre de până acum, care începe să dea rezultate vizibile. Vom expune pictură, desen şi instalaţie. Mizăm pe două nume deja consacrate – Zoltan Bela şi Adriana Jebeleanu şi pe doi artisti tineri: Lea Rasovski şi Dan Pintea”, spune Anca Poteraşu, curator şi manager al Galeriei Anca Poteraşu.

Zoltan Bela şi Adriana Jebeleanu sunt cei care vor expune pictură.

Zoltan Bela a avut mai multe expoziţii în ţară şi în stăinătate, din care amintim “Self Reflecting 30”, la Galeria Point Contemporary Bucureşti (RO), “Bucharest Transition Icons”, la galeria Carini&Donatini (IT), dar şi expoziţii de grup precum “I Am a Romanian: The Bucharest Tel-Aviv Route” (IL),“Out of Sacred”, Arrezo, Italia sau “The Berlin Wall”, la Galeria Promenade din Vlore (AL).

Adriana Jebeleanu nascuta la Cluj a expus la Galeria de Arta a Muzeului National Brukenthal, Muzeul de Artă din Cluj, Muzeul National de Arta Contemporana(MNAC) Galeria 42 din Mondena, Galeria Binz&Kraemer din Koln (DE), KABE Contemporary din Miami (SUA) şi la Anca Poteraşu Gallery.

Lea Rasovsky va expune o serie de desene din proiectul “Mentors”. La doar 25 de ani, Lea a expus  la Galeria Anaid (RO), la Alert Studio (RO), Atelier 35 (RO) , LC Foundation( RO), Alert Studio, Little Yellow Studio (RO) si a participat la cea de-a XIII-a ediţie a Bienalei Tinerilor Artisti din Europa si zona Mediterana, in Italia.

Dan Raul Pintea va participa cu instalaţia “Mindstream”. A avut  până acum mai multe participări la bienale şi festivaluri internaţionale precum Festivalul Internaţional de Artă Grafică din Cluj sau Bienala Internaţională de Gravură din Cinquieme, (BEL), “Zacusca Urban Arts”. A expus la Galeria Ivan instalaţia “Habitat/reconstrucţia unei camere de lucru”, curator Ștefan Tiron, la Galeria 26 , curator Adrian Bojenoiu.
O altă contribuţie importantă a avut-o în proiectul “The Book of George, Compendium of Romanian Comic Art”, 2011.

Anul acesta, Preview Berlin va găzdui 58 de expozanţi din 14 ţări şi va expune un total de peste 200 de lucrări. Anul trecut, târgul a stabilit şi un record al numărului de vizitatori, care a depăşit 12 000 în doar două zile.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod