Adriano Giannini: de la Madonna la Dolina

Facebook Twitter Comenteaza
Dupa ce a facut furori in rolul de macho interpretat in "Swept Away" ("Naufragiati"), unde a format un cuplu de senzatie cu Madonna, actorul italian Adriano Giannini revine pe marile ecrane cu filmul "Dolina", o co-productie semnata Ungaria-Romania, care va putea fi vizionata in premiera din 29 august, la Hollywood Multiplex si Movieplex.

Selectionata la cea de-a 42-a editie a Festivalului International de Film Karlovy Vary, Dolina reprezinta cea mai recenta creatie a celebrului regizor Zoltan Kamondi, al carui vast palmares cuprinde si o nominalizare la Globul de Aur, pentru filmul "Kisertesek".

Cu o distributie internationala, Dolina aduce pe marile ecrane, pe langa nume ale cinematografiei unguresti (Piroska Molnar, Janos Ban) si actori romani: Coca Bloos si Ioana Abur, detinatorul rolului principal fiind actorul italian Adriano Giannini ("Swept Away" si "Ocean’s Twelve").

In viziunea publicatiei Variety, Kamondi realizeaza o lume a intrigii si tradarii, o lume la fel de putreda ca si gunoiul care o inconjoara, o opera care nu s-ar fi putut naste fara sprijinul echipei tehnice: si-au adus contributia directorul de imagine, Gabor Medvigy, regizorul artistic Gyorgy Arvai, precum si costumele suprarealiste realizate de Edit Szucs si Janos Breckl.

In centrul actiunii il vedem pe Gabriel Ventuza (Adriano Giannini), care intr-o zi primeste o comanda din partea fratelui sau mai mare, chiar inainte ca acestuia sa i se garanteze eliberarea din inchisoare timp de o zi.
Gabriel trebuie acum sa calatoreasca pana in micul orasel din estul Europei, Bogdanski Dolina, locul copilariei sale, pentru a exhuma ramasitele tatalui sau, faimosul escroc Victor Ventuza. Nevoit sa-si lase in urma viata "lipsita de evenimente", prioritatea lui Gabriel este acum indeplinirea noii misiuni.

Filmul reprezinta o viziune suprarealista a vremurilor nesigure de tranzitie, generate de schimbarea sistemului politic est-european, ilustrand maniera in care un mic burghez inofensiv venit din vest se transforma intr-un escroc fara scrupule.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod