A murit Etta James

Cântăreaţa americană, diagnosticată de curând cu o formă incurabilă de leucemie, a murit, vineri, la vârsta de 73 de ani, informează ABC News.

onform ABC News, Etta James a murit în California. Ea suferea de o leucemie despre care presa a spus că se află în stadiu terminal. Cântăreaţa a fost internată pe 21 decembrie într-o clinică din Riverside, un cartier din partea estică a oraşului Los Angeles.


La jumătatea lunii decembrie, când boala de care suferă artista a fost anunţată în mod oficial, Lupe de Leon a precizat că aceasta suferă şi de demenţă senilă şi hepatita C, informează Mediafax. Artista americană nu a mai apărut pe scenă de la începutul anului 2010.


Etta James, al cărei nume real este Jamesetta Hawkins, este o cântăreaţă americană de jazz, blues şi R&B, născută la Los Angeles, pe 25 ianuarie 1938. De-a lungul unei cariere impresionante, Etta James a fost recompensată cu patru premii Grammy şi 17 Blues Music Awards. A fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 1993, în Blues Hall of Fame în 2001 şi de două ori în Grammy Hall of Fame - în 1999 şi în 2008.


Cea mai celebră piesă a Ettei James este balada "At Last", lansată în 1961 şi folosită de foarte multe ori de atunci ca muzică de acompaniament pe coloanele sonore ale unor filme, în reclame radiofonice şi spoturi televizate.


În filmul "Cadillac Records" (2008), care retrasează istoria muzicii blues din Chicago-ul anilor '50, cântăreaţa Beyonce Knowles deţine unul dintre rolurile principale, interpretând-o pe Etta James.


În 2009, Beyonce Knowles a interpretat cântecul "At Last" la începutul balului organizat cu ocazia ceremoniei de investire în funcţie a preşedintelui american Barack Obama.

 

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod