A fost lansat proiectul "Femeia conteaza!"

de Nicoleta Tarantus, 8 Martie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
A fost lansat proiectul

Asociatia COLFASA, in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Asociatia Agora, Centrul de Resurse si Formare in Profesiuni Sociale Pro Vocatie, Asociatia Femeilor din Romania si Centro Lavoro Ovest Milano au lansat astazi proiectul "Femeia conteaza!". Obiectivul principal al proiectului este promovarea activa a principiului egalitatii de sanse prin combaterii violentelor fizice si psihologice exercitate asupra femeilor la locul de munca.

Se doreste ca femeile victime ale discriminarii sa gaseasca sprijin si protectie la nivelul unor structuri specializate de combatere a fenomenului de mobbing (o forma de hartuire psihologica sistematica la locul de munca, atunci cand un salariat este atacat si stigmatizat de colegi sau superiori prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare si izolare, punandu-se in pericol atat starea emotionala cat si abilitatile profesionale ale victimei).

"Prin proiectul 'Femeia conteza!' ne dorim depasirea stereotipului cultural cu privire la rolul social si statutul profesional al femeilor, pe piata muncii si in societatea romaneasca.
Desi situatia femeilor s-a imbunatatit in ultimii 50 de ani, exista inca situatii in care femeile sufera din cauza discriminarii, mai ales in campul muncii. De aceea, vrem sa tragem un semnal de alarma privind egalitatea de gen si amploarea fenomenului de mobbing in randul femeilor
", a declarat Massimo Strohhecker, presedintele Asocitiei COLFASA.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod